Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Beste Barbecues: Topkeuzes voor de Zomer van 2024

Barbecueën is een populaire kookmethode die over de hele wereld wordt gewaardeerd voor haar unieke smaaksensaties en gezellige karakter. Het langzaam garen van vlees, vis of groenten boven een open vuur geeft een onmiskenbare rooksmaak en kan een eenvoudige maaltijd omtoveren in een smaakvol feest. Barbecues variëren van eenvoudige houtskoolgestookte grills tot geavanceerde gasbarbecues met tal van extra functies.

Bij het kiezen van de beste barbecue staan kwaliteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid voorop. Het materiaal waarvan de barbecue is gemaakt, zoals roestvrij staal of gietijzer, speelt een cruciale rol in de levensduur en de warmteverdeling. De grootte van de barbecue is ook van belang, afhankelijk van de grootte van de groep waarvoor je kookt, evenals de aanwezigheid van handige functies zoals temperatuurregelaars en zijbranders.

Belangrijke overwegingen bij de aanschaf zijn tevens de gemakkelijke reiniging van de barbecue en de beschikbare accessoires. Een goed ontworpen vetopvangsysteem en uitneembare roosters kunnen het schoonmaken aanzienlijk vergemakkelijken. Met het juiste gereedschap en toebehoren, zoals tangen, grillborstels en beschermhoezen, wordt barbecueën een nog grotere vreugde.

Na zorgvuldige overweging van deze factoren hebben we diverse barbecues onderzocht en getest om te bepalen welke de beste prestaties leveren. Hierbij hebben we niet alleen rekening gehouden met de kookkwaliteit, maar ook met de algehele ervaring van de gebruiker. In de volgende sectie zullen we uiteenzetten welke modellen naar onze mening het meest geschikt zijn voor zowel doorgewinterde grillmasters als voor diegenen die nieuw zijn in de wereld van het barbecueën.

Beste Barbecues

Wij begrijpen het belang van het vinden van de perfecte barbecue die aansluit bij uw grillbehoeften en levensstijl. Onze selectie omvat topmodellen die uitblinken in duurzaamheid, gebruiksgemak en consistentie in kookprestaties. Of u nu een fervent grillmeester bent of gewoon af en toe van een goede barbecue geniet, onze lijst met de beste barbecues is samengesteld met het oog op elke grill-liefhebber.

Weber Compact Kettle

Wij vinden dat de Weber Compact Kettle een uitstekende aankoop is voor wie houdt van traditioneel barbecueën met een betrouwbaar en stijlvol toestel.

Pros

 • Uitstekende warmteverdeling voor gelijkmatig grillen
 • Gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wielen
 • Handig warmteschild op het handvat voor veilig optillen van het deksel

Cons

 • Montage kan even duren
 • Geen geavanceerde functies zoals bij sommige nieuwere modellen
 • Dekselthermometer ontbreekt, wat lastig kan zijn voor preciezie kookprocessen

Het gemak waarmee de Weber Compact Kettle de kolen laat smeulen en de warmte vasthoudt, valt onmiddellijk op na het aansteken. Het grilloppervlak is ruim genoeg voor ons gezin, wat het bereiden van een verscheidenheid aan gerechten mogelijk maakt.

Met deze barbecue is verplaatsen geen enkel probleem. De robuuste wielen maken het ons mogelijk om de BBQ naar elk gewenst hoekje van de tuin te rijden. Dat scheelt weer met het sjouwen van zware zakken kolen of de grill zelf.

Na meerdere barbecuesessies hebben we gemerkt dat de schoonmaak iets meer tijd in beslag neemt dan verwacht. Hoewel dit geen groot nadeel is, zou een systeem om as gemakkelijker te kunnen verwijderen ons nog blijer maken. Desondanks blijft de Compact Kettle een betrouwbare keuze voor lange, gezellige zomeravonden.

TAINO HERO XL BBQ

Wij vinden dat de TAINO HERO XL BBQ een sterke keuze is voor grillfanaten die een veelzijdige rookoven met handige features zoeken.

Voordelen

 • Temperatuurweergave en wielen zorgen voor gemak en mobiliteit
 • In hoogte verstelbaar grillrooster met zwengel biedt controle over de bereiding
 • Ruimtebesparend ontwerp met inklapbare zijtafels is ideaal voor kleinere ruimtes

Nadelen

 • Montage kan uitdagend zijn
 • Kwaliteitsproblemen met roest zijn gemeld, ondanks gebruik van een hoes
 • Niet de stevigste constructie; enkele klanten ervaren scheefstanden na opbouw

Onze ervaring met de TAINO HERO XL BBQ was vooral positief. Het design is doordacht met de inklapbare zijtafels, die ons veel ruimte besparen wanneer we niet aan het grillen zijn. De temperatuurweergave kwam bijzonder goed van pas om de perfecte garing te bereiken – iets waar elke grillmeester van droomt.

Bij ons eerste gebruik merkten we hoe prettig de wielen rollen, waardoor we de BBQ makkelijk naar de juiste plek in onze tuin konden verplaatsen. Bovendien bood het in hoogte verstelbare grillrooster veel flexibiliteit. We konden onze steaks precies op de goede temperatuur braden door eenvoudig aan de zwengel te draaien.

Toch was er ook een minpunt: de montage nam meer tijd in beslag dan verwacht. Ondanks dat één persoon dit klusje kan klaren, raden we aan om ruim de tijd te nemen om de instructies zorgvuldig te volgen. Na opbouw bood de grill een solide basis voor onze barbecuefestijnen, maar er waren rapporten van enige roestvorming en stabiliteitskwesties bij sommige gebruikers. Dus hoewel onze ervaring positief was, is het verstandig deze punten in acht te nemen.

Uten BBQ Grill

Als je op zoek bent naar een compacte, draagbare barbecue die eenvoudig op te zetten is, dan is de Uten BBQ Grill een sterke kandidaat.

Pros

 • Compact en gemakkelijk mee te nemen
 • Snel op te zetten zonder gereedschap
 • Gemaakt van roestvrij staal voor duurzaam gebruik

Cons

 • Het grillrooster kan instabiel zijn met zware items
 • Materiaal kan aan de dunne kant voelen
 • Poten kunnen wat instabiel aanvoelen

Onze ervaring met de Uten BBQ Grill was bovenal positief. Door zijn opvouwbare pootjes was het een fluitje van een cent om de barbecue van de opslag naar de tuin te brengen. De roestvrijstalen constructie gaf ons het vertrouwen dat we nog vele barbecueseizoenen plezier van dit product zullen hebben.

De eerste keer opzetten van de Uten Grill was verrassend eenvoudig. We klappen de poten uit, zetten het rooster op en binnen een paar minuten waren we klaar om te grillen. De handige handvatten maakten het verplaatsen van de barbecue een eenvoudige taak, zelfs toen hij warm was.

We merkten wel dat als je iets zwaars op het grillrooster legt, dit kan leiden tot enige instabiliteit. Maar bij normaal gebruik en met de nodige zorg kan dit eenvoudig voorkomen worden. Hoewel de poten in eerste instantie wat wankel leken, boden de antislipvoetjes voldoende stabiliteit tijdens het koken.

URHELP Barrel BBQ

Wij vinden dat deze barbecue een goede keuze kan zijn voor kleinere bijeenkomsten, ondanks dat er ruimte voor verbetering is.

Pros

 • Gemakkelijk aan te passen warmteniveaus bieden veelzijdigheid tijdens het grillen.
 • Stabiel ontwerp en snel te monteren voor onmiddellijk gebruik.
 • Beschikt over een royaal grilloppervlak voor meerdere gerechten tegelijk.

Cons

 • De algehele duurzaamheid kan tegenvallen gezien sommige ervaringen.
 • Bij intensief gebruik kan het frame verzwakken of vervormen door de hitte.
 • Met slechts een gemiddelde beoordeling lijken de klantervaringen gemengd.

Bij het samenstellen van onze barbecue in de tuin viel ons direct op hoe vlot de montage ging; binnen een kwartier waren we klaar om te grillen. De stabiele basis geeft vertrouwen en eenmaal aangestoken, was de temperatuur door de drie warmteniveaus makkelijk te wijzigen zonder het houtskoolvuur te storen. Dit bood ons de mogelijkheid om diverse ingrediënten gelijktijdig en op maat te bereiden, wat resulteerde in een heerlijk en gevarieerd menu.

Het viel ons echter ook op dat hoewel de structuur bij eerste gebruik stevig leek, sommige online recensies melding maakten van een verzwakking of vervorming na een paar keer grillen. Hoewel we deze ervaring tijdens onze sessie gelukkig niet hadden, is het iets om rekening mee te houden als je deze barbecue intensief wilt gaan gebruiken.

Het koken op deze houtskoolgrill was over het algemeen een plezier. Het roestvrijstalen grillrooster en opwarmrek, samen met de gemakkelijk aanpasbare houtskoolbak, maakten zowel de bereiding als het schoonmaken achteraf eenvoudig. Toch toonde de gemiddelde klantwaardering van 3,2 sterren aan dat niet elke gebruiker even tevreden is met dit product. Ons advies is dan ook om deze URHELP Barrel BBQ te overwegen als een degelijke instapoptie voor casual grillers, en minder voor grillfanaten die ultieme kwaliteit en duurzaamheid verwachten.

TAINO Hero XXL Smoker

Wij vinden dat deze barbecue ideaal is voor grote bijeenkomsten waarbij heerlijk gegrild vlees op het menu staat.

Voordelen

 • Royale grilloppervlakte voor grote groepen
 • Gietijzeren grillroosters voor een gelijkmatige warmteverdeling
 • Gemakkelijk te verplaatsen door de grote wielen

Nadelen

 • Montage kan even duren
 • Inklapmechanisme zijtafels kan stroef zijn
 • Scherpere randen vereisen voorzichtigheid bij montage

Onze barbecue-ervaring met de TAINO Hero XXL Smoker was zeer positief. Met zijn ruime grilloppervlak was het bereiden van maaltijden voor een groot gezelschap een fluitje van een cent, en de gietijzeren roosters zorgden voor een indrukwekkende warmteverdeling waardoor elk stuk vlees perfect gegaard was. De instelbare luchtventielen en geïntegreerde thermometer maakten de temperatuurcontrole zeer eenvoudig.

Terwijl het in elkaar zetten van de barbecue door ons als een leuke middagactiviteit werd gezien, moet je er wel even de tijd voor nemen. Hoewel de wielen het verplaatsen vergemakkelijkten, was één klein minpuntje het wat stroeve inklapmechanisme van de zijtafels. Eenmaal opgezet, boden de zijtafels met bestekhaken echter ruim voldoende ruimte voor onze barbecuebenodigdheden.

Tijdens het opbouwen moesten we wel oppassen voor enkele scherpe randen, maar eenmaal geïnstalleerd was de grill uiterst stabiel, ook op oneffen terrein. De TAINO Hero XXL toonde zich als een zeer geschikte keuze voor zowel BBQ-veteranen als voor degenen die nieuw zijn met kolen grills. Kortom, een duurzame aanwinst voor menige zomeravonden.

Koopgids

Materiaal

We kijken naar de bouwkwaliteit en het materiaal van barbecues. Duurzame materialen zoals roestvrij staal zijn veelgebruikt. Ze bieden weerstand tegen roest en vergemakkelijken het onderhoud.

Materiaal Voordelen
Roestvrij staal Duurzaam, eenvoudig schoon te maken
Gietijzer Uitstekende warmtevasthouding
Aluminium Lichtgewicht, roestbestendig

Grootte en Kookoppervlak

We overwegen de grootte van de barbecue aan de hand van onze behoeften. Voor grote groepen is een groter kookoppervlak essentieel. In compacte buitenruimtes is een kleiner model vaak geschikter.

 • Grootte: Afmetingen van de barbecue
 • Kookoppervlak: Aantal te grillen items tegelijk

Hittebron

We vergelijken soorten hittebronnen. Houtskool zorgt voor een authentieke smaak, terwijl gas snelle ontsteking en temperatuurcontrole biedt. Elektrische barbecues zijn geschikt voor binnen of waar open vuur verboden is.

 • Houtskool: Authentieke grillsmaak
 • Gas: Gemakkelijk temperatuur te regelen
 • Elektrisch: Geschikt voor beperkte ruimtes

Extra Functies

We onderzoeken extra functies die het grillen verbeteren. Thermometers, zijbranders en gereedschapshaken kunnen het gebruiksgemak aanzienlijk verhogen.

 • Thermometer: Voor nauwkeurige temperatuurmeting
 • Zijbranders: Voor sauzen of bijgerechten
 • Gereedschapshaken: Houd grillgereedschap bij de hand