Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Beste Grasmaaiers 2024: Topkeuzes voor Elk Budget en Gazon

Grasmaaiers zijn onmisbaar voor het onderhoud van een nette, gezonde tuin of gazon. Door regelmatig te maaien, stimuleer je niet alleen de groei van het gras, maar hou je ook onkruid en plagen onder controle. Of het nu gaat om een klein stadstuintje of een uitgestrekt gazon, voor elke behoefte is er een grasmaaier die het werk kan vergemakkelijken. In 2024 zien we een verscheidenheid aan innovaties die het gemak en de efficiëntie van grasmaaiers verder verbeteren, van verbeterde batterijtechnologie bij draadloze modellen tot geavanceerde ergonomische ontwerpen.

Bij de keuze voor een grasmaaier zijn de grootte van jouw gazon, de gewenste maaihoogte en de aanwezigheid van mulchfunctionaliteit kritische factoren om over na te denken. Daarnaast spelen gebruiksgemak, duurzaamheid en onderhoud een grote rol. Voor een klein gazon kan een handmaaier volstaan, terwijl grotere gazons baat hebben bij een zelfrijdende of zitmaaier. Het is ook belangrijk te letten op de breedte van het maaidek, omdat dit de maaitijd kan beïnvloeden.

Ons team heeft uitgebreid onderzoek gedaan en de nieuwste modellen grasmaaiers getest om je te kunnen adviseren over de beste keuze voor jouw gazon in 2024. We hebben gekeken naar factoren zoals maai-efficiëntie, gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en de aanwezigheid van innovatieve kenmerken die het maaien eenvoudiger maken.

Beste Grasmaaiers van 2024

We hebben zorgvuldig een lijst samengesteld van de allerbeste grasmaaiers die er in 2024 te vinden zijn. Op basis van de nieuwste technologieën, gebruikerservaringen en prijs-kwaliteitverhouding hebben we een selectie gemaakt die elk gazon tot in de perfectie kan onderhouden. Of je nu op zoek bent naar een grasmaaier met een verbrandingsmotor, een elektrisch model of de nieuwste robotgrasmaaier, ons overzicht biedt voor elk wat wils.

Bosch ARM 3200

Wij vinden de Bosch ARM 3200 een topkeuze voor wie een efficiënte, lichtgewicht grasmaaier zoekt.

Voordelen

 • Efficiënt maaien langs randen door graskammen
 • Aanzienlijk lichter dan veel concurrenten, wat de wendbaarheid ten goede komt
 • Grasopvangbak van 31 liter vermindert legen-frequentie

Nadelen

 • Plastic constructie kan duurzaamheidsvragen oproepen
 • Hoogteverstelling kan een uitdaging zijn
 • Niet geschikt voor zeer grote gazons door beperkte maaibreedte

Onze ervaring met de Bosch ARM 3200 was aangenaam verrassend. Het apparaat is erg licht, waarmee je soepel om bloembedden en tuinpaden manoeuvreert. Zelfs na een uitgebreide maaibeurt veroorzaakte het geen vermoeidheid. De scherpe messen en de krachtige motor tackelden lange grassprieten zonder hapering, wat het moeiteloos maaien werd bevestigd door onze praktijktest.

Wat direct opviel, was de behendigheid langs de kanten van het gazon. De graskammen zijn een doordachte toevoeging, waardoor we tot vlak langs de muur schoon snijden. We hoefden dan ook nauwelijks een trimmer tevoorschijn te halen.

Echter, de hoogteverstelling vroeg om wat extra krachtsinspanning. Vooral bij de laagste stand, is het aanpassen strak. De behuizing van plastic is licht, maar roept vragen op over de langdurige robuustheid.

Al met al was onze ervaring positief. De opvangbak moesten we minder vaak legen dan verwacht, dankzij zijn capaciteit van 31 liter. Handzaam en functioneel: deze maaier is perfect voor kleinere gazons die een nauwkeurige afwerking vereisen. Het extra mes dat meegeleverd wordt, geeft ook een gevoel van continuïteit; we kunnen altijd rekenen op een scherpe snede.

Gardena PowerMax 32/1200 G2

Wij vinden dat deze grasmaaier een uitstekende keuze is voor kleine tot middelgrote tuinen vanwege zijn krachtige prestaties en gebruiksgemak.

Voordelen

 • Soepele bediening dankzij de ergonomische ErgoTec-greep
 • Uitstekende snijkwaliteit met verschillende hoogte-instellingen
 • Ruimtebesparend op te bergen door de inklapbare duwboom

Nadelen

 • Capaciteit van opvangbak kan voor sommige grotere tuinen te klein zijn
 • Voor zeer natte of lange grassoorten is de maaiervaring wellicht minder optimaal
 • Constructiekwaliteit van inklapbare handgreep kan beter

Onze ervaring met de Gardena PowerMax was behoorlijk positief, vooral door hoe vlot en comfortabel hij zich laat besturen. Het gras lag er na een maaibeurt verrassend gelijkmatig bij. Het ergonomische design van de handgrepen maakte het langere tijd werken met de maaier tot een aangename klus, zonder pijnlijke polsen achteraf.

Het maairesultaat stemt ons tevreden. Zelfs bij vochtige omstandigheden presteerde de grasmaaier boven verwachting, waarmee hij zijn robuuste reputatie eer aandoet. Dat gezegd hebbende, bij extreem hoge of natte grasvlaktes liepen we tegen enkele beperkingen aan – niets ernstigs, maar het is iets om in gedachten te houden.

Wat betreft de opslag scoort deze maaier hoog. Inklapbaar en licht, hij past zonder moeite in de hoek van onze schuur. Het is zowel een zegen voor de opbergruimte als voor onze ruggen. Echter, tijdens het inklappen voelde de handgreep wat wankel aan, wat potentieel de duurzaamheid zou kunnen beïnvloeden. Toch is dat een kleine schaduwzijde aan een anderszins solide en betrouwbaar product.

Einhell Elektrische Grasmaaier GC-EM 1032

Als je op zoek bent naar een handige, krachtige grasmaaier die prima geschikt is voor kleine tot middelgrote tuinen, dan zou deze Einhell wel eens jouw match kunnen zijn.

Voordelen

 • Compacte opslag door de inklapbare duwboom
 • Zacht voor jouw gazon met de grote wielen
 • Makkelijk in hoogte verstelbaar voor verschillende maaihoogten

Nadelen

 • De 30-liter opvangbak kan snel vol zijn bij grotere tuinen
 • Geen accu, dus afhankelijk van een stroomaansluiting
 • Kan tekortschieten voor gazons groter dan 300 m²

Onlangs ging onze zoektocht uit naar een nieuwe grasmaaier en kwamen we uit bij de Einhell Elektrische Grasmaaier GC-EM 1032. Deze machine begrijpt echt wat we van een grasmaaier verwachten. Met zijn makkelijk verstelbare maaihoogte vonden we het ideaal voor verschillende soorten gras. De grote wielen maakten het navigeren rondom ons gazon een fluitje van een cent zonder ons gras te beschadigen.

Het in elkaar klappen van de duwboom maakte het opbergen van de maaier na gebruik bijzonder gemakkelijk. Ruimtebesparing is zeker geen loos begrip bij dit apparaat. Het was ook licht van gewicht, wat het bewegen door de tuin echt een stuk minder vermoeiend maakte dan onze vorige grasmaaier.

Toch merkten we ook een paar kleine nadelen op tijdens het gebruik. De meegeleverde opvangbak van 30 liter kan nogal snel volgeraken, vooral als je gazon net dat tikkeltje groter is of als het gras wat langer staat dan gewoonlijk. En ook al houden we van de vrijheid van elektrisch gereedschap zonder brandstof, we moeten erkennen dat het werken met een snoer soms een uitdaging kan zijn. Zorg ervoor dat je een goede verlengkabel hebt die lang genoeg is voor jouw tuin.

Murray EQ2-300 Benzine Grasmaaier

Wij vinden dat deze grasmaaier een solide keuze is voor kleine tot middelgrote tuinen vanwege zijn gebruiksgemak en efficiënte motor.

Voordelen

 • Eenvoudig te starten met Briggs & Stratton 300E motor
 • Centrale maaihoogte-instelling voor verschillende graslengtes
 • Duurzaam stalen maaidek voor langere levensduur

Nadelen

 • Motorolie is niet inbegrepen bij aankoop
 • Niet geschikt voor zeer grote tuinen
 • Grasopvangzak moet regelmatig geleegd worden bij veel gebruik

We hebben de Murray EQ2-300 onlangs in handen gehad en zijn direct onder de indruk van hoe eenvoudig de motor start. Met een paar trekken aan het koord waren we meteen klaar om te gaan, zonder het gedoe van een koppige motor die we vaak bij andere grasmaaiers tegenkomen.

Het instellen van de maaihoogte bleek een fluitje van een cent te zijn. Met de handige centrale instelling hebben we snel tussen verschillende hoogtes kunnen schakelen, wat erg nuttig is als we verschillende zones met verschillende graslengtes in onze tuin hebben.

Maar wat echt opvalt, is de stevigheid. Het stalen maaidek voelt robuust aan en geeft ons het vertrouwen dat deze grasmaaier de uitdagingen van het tuinieren voor lange tijd aankan. Echter, het ontbreken van de motorolie bij de levering betekende dat we een aparte trip naar de winkel moesten maken, een klein ongemak dat gemakkelijk te voorkomen was.

De grasopvangzak met een inhoud van 45 liter lijkt misschien ruim, maar bij het maaien van dikker gras moeten we deze regelmatig legen. Desalniettemin is het gemak waarmee de Murray EQ2-300 de klus klaart een pluspunt dat we niet over het hoofd kunnen zien. Voor huiseigenaren met een kleinere tuin die op zoek zijn naar een grasmaaier die de klus snel en betrouwbaar klaart, is dit een model om serieus te overwegen.

Einhell GC-EM 1743 HW

Wij vinden deze maaier een solide keuze voor de gemiddelde tuin door zijn kracht en gebruiksgemak.

Voordelen

 • Sterke motor die efficiënt door gras snijdt
 • Eenvoudige maaihoogteverstelling voor verschillende graslengtes
 • Royale opvangbak van 52 liter vermindert het aantal keer dat je moet legen

Nadelen

 • Plastic onderdelen voelen mogelijk minder duurzaam aan
 • Geen batterijen meegeleverd; afhankelijk van nabijgelegen stopcontacten
 • Gewicht kan het manoeuvreren moeilijker maken in een tuin met veel hoekjes

Onze ervaring met de Einhell elektrische grasmaaier was overwegend positief. We merkten direct de kracht van de 1700 watt motor; het maaien ging snel en zonder haperingen. Of je nu tot de rand van je perceel maaide of midden op het gazon stond, de machine hield het maaiproces consistent.

Het instellen van de maaihoogte was een fluitje van een cent dankzij de 6-voudige centrale maaihoogte-instelling. Zelfs in een tuin met diverse grassoorten en -hoogten kon deze grasmaaier makkelijk worden aangepast. Dit kwam ons werktempo en het eindresultaat ten goede.

De opvangbak van 52 liter is een ander punt dat ons opviel. We konden flinke stukken van het gazon maaien zonder dat we steeds moesten stoppen om de bak te legen. Dit is vooral handig voor diegenen onder ons die van efficiëntie houden. Toch, ondanks deze sterke punten, moeten we vermelden dat de volledig kunststof bouw ons doet twijfelen over de langere termijn stevigheid van de maaier.

Koopgids

Bij de aanschaf van de beste grasmaaier in 2024 is het cruciaal dat we rekening houden met verschillende factoren om een weloverwogen keuze te maken. Hieronder volgt een leidraad die ons zal helpen bij de selectie.

Soorten grasmaaiers

Er zijn diverse soorten grasmaaiers beschikbaar, en onze keuze zal afhangen van de grootte van onze tuin en het type terrein:

 • Handmaaiers: Geschikt voor kleine, vlakke tuinen.
 • Elektrische grasmaaiers: Ideaal voor middelgrote tuinen, vereisen toegang tot een stroombron.
 • Benzinemaaier: Krachtig, voor grote tuinen en oneffen terrein.
 • Robotmaaiers: Automatisch, ideaal voor mensen die gemak zoeken.

Belangrijke eigenschappen

Essentiële Kenmerken

Eigenschap Beschrijving
Maaibreedte Bredere maaibreedte voor grotere tuinen.
Grasopvangbak Capaciteit afhankelijk van de grootte van het gazon.
Maaihoogte-instelling Verstelbaarheid voor de gewenste graslengte.
Geluidsniveau Lager is beter voor een meer comfortabele ervaring.

Gebruikersgemak

Onze keuze moet ook gebaseerd zijn op het gemak van gebruik en onderhoud:

 • Manoeuvreerbaarheid: Lichtgewicht en wendbare modellen maken het maaien eenvoudiger.
 • Onderhoud: Minder onderhoud betekent minder tijd en kosten op lange termijn.

Duurzaamheid en garantie

Duurzaamheid is een belangrijke overweging om ervoor te zorgen dat onze grasmaaier lang meegaat. We moeten ook letten op de garantieperiode die de fabrikant biedt om onze investering te beschermen.

Door deze aspecten grondig te beoordelen, kunnen we de juiste grasmaaier kiezen die aan onze eisen voldoet en ons gazon effectief onderhouden.