Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Beste ijsmakers: Topkeuzes voor Thuisgebruik in 2024

Ijsmakers transformeren water of melkmengsels in heerlijke verkoeling op een stokje of in een kom. Het zelf maken van ijs biedt niet alleen een wereld aan aangepaste smaken en combinaties, maar kan ook gezonder zijn zonder de toegevoegde suikers en conserveermiddelen van commerciële producten. Of het nu gaat om een verfrissende sorbet, romig schepijs of inventieve ijslolly’s, een goede ijsmaker kan deze zomerse lekkernijen toegankelijk maken in het comfort van thuis.

Ijsmakers bestaan in verschillende uitvoeringen, van handmatige modellen die wat elleboogvet vereisen tot geavanceerde automatische machines die met een druk op de knop werken. De keuze voor de beste ijsmaker hangt af van diverse factoren zoals gebruiksgemak, capaciteit, vriestijd, en uiteraard kwaliteit van het eindproduct. Bij het selecteren van een ijsmaker is het cruciaal om rekening te houden met de grootte van het apparaat, hoe snel het ijs bevriest, de consistentie van het ijs, en hoe gemakkelijk het te reinigen is na gebruik.

Voor de aankoop van een ijsmaker is het belangrijk om na te denken over hoeveel ijs je doorgaans in één keer wilt maken. Machines met een grote capaciteit zijn ideaal voor feestjes en grote gezinnen, terwijl kleinere modellen voldoen voor persoonlijk gebruik of kleinere huishoudens. Daarnaast is de duurzaamheid van het apparaat van belang; een robuuste constructie garandeert jaren van betrouwbaar gebruik.

We brengen onze expertise en ervaring in praktijk om een selectie van de beste ijsmakers te toetsen en te bepalen welke exemplaren uitblinken in zowel gebruiksgemak als de kwaliteit van het geproduceerde ijs. Daarbij letten we op factoren zoals consistentie, snelheid en het onderhoudsgemak. Zo stellen we consumenten in staat om een doordachte keuze te maken in de zoete wereld van zelfgemaakt ijs.

Beste IJsmakers

Wij hebben grondig onderzoek gedaan naar de beste ijsmakers die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Onze selectie biedt een breed scala aan opties voor liefhebbers van zelfgemaakt ijs, van compacte en eenvoudige modellen voor casual gebruikers tot geavanceerde machines met meerdere functies voor meer ervaren ijsliefhebbers. Hieronder vind je onze zorgvuldig samengestelde lijst met top ijsmakers die uitblinken in gebruiksgemak, consistentie van het ijs en duurzaamheid.

Alpina IJsmachine

Wij vinden dat de Alpina IJsmachine perfect is voor ijsliefhebbers die graag experimenteren met verschillende smaken en consistenties.

Voordelen

 • Eenvoudig reinigingssysteem dankzij het afneembare roerblad
 • Handige LED-display met touch control voor overzichtelijke bediening
 • Grote capaciteit van 2 liter, ideaal voor familieporties of feestjes

Nadelen

 • Met een rating van 3.8 vereist het kieskeurig evalueren van klantenbeoordelingen
 • Het roestvrijstalen ontwerp kan minder aantrekkelijk zijn voor sommigen
 • Geen directe verwijzing naar geluidsniveau tijdens gebruik

Bij het uitpakken van de Alpina IJsmachine, viel ons meteen het strakke roestvrijstalen ontwerp op. Het zou zeker niet misstaan op menig keukenblad. Het klaarmaken van het eerste ijs was een fluitje van een cent. Wij hebben gekozen voor een klassiek vanille recept en het resultaat was verrassend romig en perfect gekoeld.

Eén aspect dat wij echt kunnen waarderen is het gemak bij het schoonmaken. Het afneembare roerblad betekent dat je snel weer klaar bent voor de volgende ronde. Dit bespaart ons na elk gebruik zeeën van tijd.

De touch control was een moderne toevoeging die wij zeer konden waarderen. Dit in combinatie met een duidelijke timer laat ons exact weten wanneer we ons kunnen verheugen op ons zelfgemaakte ijs. Daarbij is de automatische uitschakelfunctie een geruststelling; als we tussendoor iets anders moeten doen, gaat er niets mis.

De dubbele isolatie is een slimme functie die helpt om het ijs langere tijd koud te houden, wat uiterst handig is bij het serveren. Al met al, ervaren wij de Alpina IJsmachine als een solide apparaat voor de enthousiaste thuiskok. Echter, geïnteresseerden moeten rekening houden met de gemengde gebruikersrecensies.

Ninja CreAmi NC300EU

Als je zoekt naar een gebruiksvriendelijke ijsmaker waarmee je thuis diverse bevroren desserts kunt maken, is de Ninja CreAmi NC300EU een uitstekende keuze.

Voordelen

 • Biedt veelzijdige dessertopties met 7 programma’s
 • Eenvoudig in gebruik: invriezen, verwerken en genieten
 • Makkelijk te reinigen dankzij vaatwasmachinebestendige onderdelen

Nadelen

 • Initieel invriesproces duurt 24 uur
 • Kan zwaar zijn voor sommige keukens
 • In het begin is enige experimentatie vereist voor perfecte resultaten

We hebben de Ninja CreAmi gebruikt om een scala aan bevroren desserts te maken, en zijn keer op keer onder de indruk van de consistentie van de resultaten. Het biedt de vrijheid om ijsjes aan te passen aan persoonlijke dieetvoorkeuren en smaken, zoals lactosevrij of veganistisch. Door zijn capaciteit kun je voor een heel gezelschap tegelijkertijd drie verschillende smaken bereiden.

Penetrant geluid tijdens het gebruik neem je al snel voor lief als je eenmaal het eindresultaat proeft. Het is vermakelijk om te experimenteren met diverse ingrediënten en mix-ins, wat zorgt voor een leuke interactie tijdens familiebijeenkomsten of feestjes. Het bedieningsgemak, waarbij je de ingrediënten enkel hoeft in te vriezen en te verwerken, draagt zeker bij aan de algehele gebruikerservaring.

Het eerste gebruik vraagt om enige geduld, aangezien je de basis een volledige dag moet invriezen. Zodra je dit ritme te pakken hebt, is het een klein offer voor versgemaakt roomijs. De vaatwasmachinebestendige onderdelen zorgen voor snelle opruiming na de ijspret. We merken dat bijvullen, invriezen en verwerken bij ons bijna een dagelijks ritueel is geworden – verslaving ligt op de loer!

Al met al heeft de Ninja CreAmi zich bewezen als een robuuste partner in onze keuken. Ondanks dat het een beetje ruimte inneemt en de voorbereidingstijd initieel als een hindernis kan worden gezien, zijn de heerlijke resultaten en de gebruiksgemak deze kleine concessies meer dan waard.

Duronic ICM12 BK IJsmaker

Als je snel en eenvoudig ijsblokjes wilt maken, is de Duronic ICM12 BK ijsmaker de perfecte keuze voor thuisgebruik of kleine feestjes.

Voordelen

 • Efficiënte productie van ijsblokjes in slechts 6-8 minuten.
 • Compact en makkelijk te plaatsen op het aanrecht of te vervoeren.
 • Fluisterstille werking, ideaal voor zowel thuis als in een kleine horecagelegenheid.

Nadelen

 • Capaciteit van 1 liter vereist mogelijk regelmatig bijvullen bij grote feesten.
 • Beperkte opties voor ijsblokjesgrootte kunnen sommige gebruikers teleurstellen.
 • Het design is functioneel, maar misschien niet naar ieders smaak.

We hebben de Duronic ICM12 BK onlangs zelf uitgeprobeerd en waren meteen onder de indruk van de snelheid waarmee we ijsblokjes voor onze drankjes hadden. Ideaal voor spontane bijeenkomsten waar je toch dat beetje extra wilt geven. Het apparaat is verrassend stil, wat erg prettig is wanneer we een gezellige avond hebben zonder het extra lawaai.

Het gemak waarmee de Duronic ICM12 BK ijsblokjes maakt, is een groot pluspunt. Hij produceert zowel kleine als grote ijsblokjes, zo kun je altijd de juiste maat hebben voor verschillende soorten drankjes. Thuis, op kantoor of tijdens kleine bijeenkomsten blijven onze drankjes perfect gekoeld.

We merkten ook hoe handig het compacte formaat is. De ijsmaker is zeer eenvoudig te verplaatsen en neemt niet veel ruimte in, wat vooral in kleinere keukens een ware uitkomst is. Toch, bij grote evenementen kan het nodig zijn om het waterreservoir regelmatig bij te vullen, iets om rekening mee te houden.

Silonn Ijsmakers aanrecht

Als je snel en zonder moeite ijsblokjes wilt maken voor je drankjes thuis of op een feestje, dan is dit de ijsmaker die je zoekt.

Voordelen

 • Razendsnelle ijsproductie
 • Keuze uit twee ijsblokjesformaten
 • Fluisterstille werking

Nadelen

 • Capaciteitslimiet van de ijsmand kan een beperking zijn bij grote feesten
 • Slechts twee maten ijsblokjes beschikbaar
 • Geen melding bij het zelfreinigingsproces

Bij ons in gebruik bewijst de Silonn Ijsmaker zijn waarde elke keer weer. Binnen 6 minuten hebben we een lading kogelvormige ijsblokjes, perfect voor een snel gekoeld drankje. De keuze voor twee verschillende maten biedt flexibiliteit; de kleine is ideaal voor het koelen van zeevruchten of een biertje terwijl de grote je cocktail een bevroren boost geeft.

Het gebruiksgemak is opvallend; water erin, machine aanzetten, formaat selecteren en klaar. Ook op kantoor, waar stilte goud waard is, valt de Silonn Ijsmaker niet op met zijn stille werking. Het transparante deksel is een uitkomst omdat we zo eenvoudig het ijs zien toenemen, zonder het proces te onderbreken.

De zelfreinigingsfunctie is een tijdsbespaarder voor ons. Een druk op de knop en de machine zorgt voor zichzelf. Compact en licht draaien we hem naar verschillende kamers of nemen hem mee naar buiten voor zomerse barbecues. Even wennen was wel dat er geen melding komt wanneer de zelfreiniging klaar is. Desalniettemin is deze Silonn Ijsmaker een betrouwbare partner gebleken voor ijsblokjes op elk moment.

Vpcok Direct Professionele ijsmachine

Deze ijsmachine is een aanwinst voor liefhebbers van zelfgemaakt ijs, met gebruiksgemak als grote troef.

Voordelen

 • Grote capaciteit, ideaal voor gezinsgebruik
 • DIY-optie biedt creatieve vrijheid tijdens het bereiden
 • Gebruiksvriendelijk met makkelijk reinigbare onderdelen

Nadelen

 • Vooraf koelen van het reservoir is noodzakelijk
 • Niet zelfkoelend, wat het proces kan vertragen
 • Geluidsniveau kan voor sommigen storend zijn

Wij hebben onlangs de ervaring gehad om de Vpcok Direct professionele ijsmachine te gebruiken en waren aangenaam verrast door het volume dat het aankan. Ideaal wanneer de hele familie snakt naar een verkoelend, zelfgemaakt dessert. De antislipvoetjes waarborgen een stabiele werking, wat het gebruik in de keuken vergemakkelijkt.

Tijdens het gebruik viel ons op dat de doe-het-zelf functie echt een meerwaarde is. Het toevoegen van ingrediënten zoals vers fruit of krokante noten terwijl het toestel draait, biedt een unieke touch aan het einderesultaat. Je voelt je al snel een echte ijsmaker.

De bediening van het toestel is zo makkelijk dat het bijna vanzelf spreekt. Een enkele druk op de knop en voilà, het proces begint. Het reinigen van de onderdelen was daarna net zo eenvoudig, wat wij zeer op prijs stelden. Een detail dat wel aandacht vereist, is het vooraf koelen van de container. Zonder deze stap kan het ijsbereidingsproces niet optimaal starten, dus planning is vereist.

Koopgids

Capaciteit en Grootte

We beoordelen als eerste de capaciteit en grootte van de ijsmaker. Het is belangrijk om na te gaan hoeveel ijs u tegelijk wilt kunnen maken. Voor persoonlijk gebruik is een kleinere machine voldoende, terwijl voor grotere gezinnen of feestjes een groter model aan te raden is.

Vermogen en Efficiëntie

Het vermogen van de ijsmaker bepaalt hoe snel uw ijs klaar zal zijn. We kijken naar de efficiëntie van de motor en hoe energiezuinig het apparaat is. Een krachtiger apparaat kan sneller werken maar is mogelijk minder energiezuinig.

Vermogen Gemiddelde Bereidingstijd Energie-efficiëntie
Laag 30-40 minuten Hoog
Gemiddeld 20-30 minuten Gemiddeld
Hoog 10-20 minuten Laag

Gebruiksgemak

We overwegen het gebruiksgemak met functies zoals een digitaal display, afneembare onderdelen voor eenvoudige reiniging, en automatische programma’s.

Duurzaamheid en Materiaal

We beoordelen de duurzaamheid door te kijken naar het materiaal waaruit de ijsmaker is gemaakt. Robuust materiaal zoals roestvrijstaal gaat over het algemeen langer mee dan plastic.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau is een belangrijk aspect voor wie een stil apparaat wil hebben. We luisteren naar het geluidsniveau tijdens de werking van de ijsmaker.

Geluidsniveau Omschrijving
Laag Fluisterstil
Gemiddeld Hoorbaar maar acceptabel
Hoog Luidruchtig

Prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot kijken we naar de prijs in verhouding tot de geboden kwaliteit. Een duurder model met meer functies kan een betere investering zijn op de lange termijn. We wegen de kosten af tegen de mogelijkheden en duurzaamheid.