Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Big Green Egg Medium Review: Dé Top Barbecue?

We waren gelijk onder de indruk van de veelzijdigheid van de Big Green Egg Medium toen we het voor het eerst probeerden. Ondanks het feit dat dit model geen onderstel heeft en ontworpen is voor kleinere ruimtes, zoals een balkon of een bescheiden terras, biedt het toch verrassend veel kookmogelijkheden. Ongeveer zes mensen kunnen gelijktijdig genieten van een maaltijd die bereid is op het roestvrijstalen ø 40 cm grillrooster.

Het speciale keramiek van de Egg zorgt voor een uitstekende warmtereflectie, wat resulteert in een gelijkmatige garing van het voedsel. De temperatuurcontrole van 70 °C tot 350 °C biedt de vrijheid om te grillen, bakken, stomen, roken en zelfs op lage temperatuur te koken, zonder dat externe weersomstandigheden de kookervaring beïnvloeden. Het uitgebreide temperatuurbereik heeft ons verrast met zijn precisie tijdens het reguleren en handhaven van de gewenste warmte.

Big Green Egg Medium

Eindconclusie

Als je op zoek bent naar een compacte, maar krachtige kamadogrill, dan is de Big Green Egg Medium een uitstekende optie.

Het is perfect voor kleinere groepen en zijn prestaties doen zeker niet onder voor de grotere modellen.

Overweeg je een aankoop? Klik hier om de Big Green Egg Medium aan te schaffen en jouw buitenkookervaring te transformeren!

Overzicht Big Green Egg Medium – zonder onderstel

We hebben onlangs de kans gehad om de Big Green Egg Medium te gebruiken en zijn onder de indruk van de kwaliteit. Dit model, dat komt zonder de standaard onderstel, biedt veel flexibiliteit voor degenen die al een perfecte plek voor hun grill in gedachten hebben. Als het icoon van kamado koken; het roestvrijstalen materiaal zorgt niet alleen voor een stijlvolle uitstraling, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid. Het geborstelde afwerking geeft het geheel een moderne touch.

Zonder twijfel, het product is zwaar; de solide constructie weegt meer dan 50 kg, wat aangeeft dat het gemaakt is om lang mee te gaan. Het brandbestendige design is een essentiële eigenschap voor een product dat ontworpen is voor buitengebruik. Met betrekking tot de kookprestaties, de houtskool-brandstof verrijkt de smaken van gerechten op een manier die gas of elektriciteit gewoon niet kan evenaren.

Het is groen van kleur, wat er in een tuinsetting natuurlijk uit ziet. Hoewel montage vereist is, is het proces rechttoe rechtaan en levert een stevige, vrijstaande unit op. De klantenrecensies bevestigen onze ervaring, met een uitzonderlijke score voor de Big Green Egg Medium. Het is een investering voor de grill-enthousiasteling die naar het volgende niveau wil gaan.

Grilloppervlakte

Als je net als wij geniet van een goede barbecue, dan ervaar je de waarde van voldoende ruimte voor al je culinaire creaties. De Big Green Egg Medium biedt een gul grilloppervlak dat genoeg ruimte biedt voor zowel grotere familiemaaltijden als kleine, intieme etentjes in de buitenlucht. Het roestvrijstalen materiaal van het rooster zorgt niet alleen voor een gelijkmatige hitteverdeling, maar maakt het ook eenvoudig schoon te maken na gebruik.

Tijdens onze laatste barbecue-avond konden we zonder moeite meerdere gerechten tegelijk bereiden. Of we nu groenten grillden of een steak naar perfectie kookten, het resultaat was steeds consistent en heerlijk. Echter, hoewel het oppervlak royaal is voor een middelgrote grill, mochten degenen onder ons die voor grote groepen koken, soms wat meer ruimte wensen.

Dit robuuste, brandbestendige model stelt je in staat om te experimenteren met verschillende kooktechnieken, van langzaam roken tot intens grillen. En, ook belangrijk, het toestel blijft er na gebruik net zo groen en aantrekkelijk uitzien dankzij de hoogwaardige afwerking. Voor de barbecue-enthousiasten onder ons is dit een betrouwbare keuze die de belofte van kwaliteit en duurzaamheid waarmaakt.

Temperatuurbereik

Wanneer wij de Big Green Egg Medium gebruiken, valt ons direct de veelzijdigheid in temperatuurbereik op. Dit roestvrijstalen juweeltje is niet alleen esthetisch een groene topper, maar laat ons ook BBQ-gerechten bereiden van zeer laag tot zeer hoog vuur. Het houtskoolgebruik zorgt voor een authentieke smaak waar liefhebbers van smulden.

Gezien onze ervaringen, blijkt de temperatuur goed beheersbaar. Kleinere aanpassingen aan de luchttoevoer maken al een groot verschil en het is een kwestie van een beetje experimenteren om de perfecte hitte voor verschillende gerechten te vinden. Of we nu traag een brisket willen roken of juist een pizza willen bakken op hoge temperatuur, deze kamado grill laat ons niet in de steek.

Het is wel duidelijk dat het beheren van het temperatuurbereik wat oefening vergt. Beginners moeten mogelijk even wennen aan de finesse van temperatuurcontrole. Echter, eenmaal de handigheid te pakken, biedt de Big Green Egg Medium een consistent resultaat, wat ons ook het vertrouwen geeft bij het bereiden van divers en complex BBQ-werk.

Design en Bouwkwaliteit

Na enige tijd te hebben doorgebracht met de Big Green Egg Medium kunnen we zeggen dat het ontwerp goed doordacht is en een sterke bouwkwaliteit heeft. De karakteristieke groene kleur en het gebruik van hoogwaardig keramiek geven het toestel niet alleen een unieke uitstraling maar zorgen ook voor een uitstekende warmte-isolatie, wat vooral nuttig is bij wisselende buitentemperaturen.

Wat ons opvalt, is het compacte formaat wat ideaal is voor kleinere ruimtes zoals een balkon of een klein terras. Ondanks het formaat, biedt het een verrassend groot kookoppervlak. Het grilloppervlak van ongeveer 40 cm in diameter lijkt precies goed voor een groep van maximaal zes personen. De grillrooster van roestvrij staal ligt stevig op zijn plaats en is ontworpen om lang mee te gaan.

Met het temperatuurbereik dat zeer precies kan worden ingesteld tussen 70 °C en 350 °C, valt op hoe veelzijdig deze Big Green Egg is; van het grillen tot het slow koken. Met de deugdelijkheid van het materiaal, voelt elke kookervaring zowel prettig als stabiel aan. De grill vereist montage, maar zodra deze klaar is voor gebruik, staat hij stevig en klaar om te voldoen aan uiteenlopende culinaire uitdagingen.

Voordelen en Nadelen

Het gebruik van de Big Green Egg Medium heeft ons een nieuwe kijk gegeven op het buiten koken. We ontdekten al snel dat zijn grootte niet ten koste gaat van zijn prestaties. Laten we eens een blik werpen op wat we goed en minder goed vonden.

Voordelen

Wat ons direct opviel, was de veelzijdigheid van het kooktoestel. Met een temperatuur die nauwkeurig te regelen is, van 70 °C tot maar liefst 350 °C, hebben we probleemloos verschillende kooktechnieken toegepast: grillen, bakken, stomen, roken, en zelfs slow cooking. Het keramische materiaal zorgt voor een uitstekende warmtereflectie en luchtstroom, waardoor gerechten gelijkmatig garen en hun delicate smaken behouden.

  • Veelzijdige kookmogelijkheden: Bakken, grillen, stomen, slow cooking, en meer.
  • Gelijke garing: De keramiek reflecteert de warmte voor een consistente kookervaring.
  • Geschikt voor groepen: Het rooster van Ø 40 cm biedt ruimte genoeg om voor maximaal zes personen te koken.

Nadelen

Ondanks het innovatieve ontwerp zagen we ook enkele nadelen die de moeite waard zijn om te overwegen. Ten eerste is het gewicht van 51 kg aan de zware kant, wat het verplaatsen niet bepaald eenvoudig maakt – vooral omdat deze versie zonder onderstel komt. Daarnaast kan de prijs een drempel vormen; de kwaliteit en veelzijdigheid komen met een prijskaartje dat niet voor iedereen toegankelijk is.

  • Zwaar: Een gewicht van 51 kg maakt de Big Green Egg minder mobiel.
  • Prijs: Kwaliteit kost wat, en dat is hier ook het geval.

Klantbeoordelingen

We hebben onlangs de kans gehad om de Big Green Egg Medium te gebruiken, het bekende model zonder onderstel, en onze ervaring was zeker de moeite waard om te delen. Met een perfecte score van 5 sterren op Amazon, lijkt het alsof we niet alleen zijn in onze waardering voor dit product. Hoewel er slechts één beoordeling is om van uit te gaan, spreekt de score volumes over de kwaliteit en prestaties van deze barbecue.

De keramische grill staat bekend om zijn veelzijdigheid en duurzaamheid, iets wat we tijdens onze testsessies goed konden merken. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat er slechts een enkele beoordeling online staat, wat niet een volledig beeld geeft van de gebruikerservaring op lange termijn. Echter, onze ervaring was positief en in lijn met wat je van het gerenommeerde merk Big Green Egg kunt verwachten.

We voelden dat dit grillmodel zich echt onderscheidt in zowel kwaliteit als prestaties, hoewel we natuurlijk alleen op basis van beperkte data kunnen spreken. Het is een investering waar je als klant goed over na moet denken, maar op basis van wat we gezien hebben, is het een die zijn waarde waarschijnlijk zal bewijzen.

Wat kun je maken met een Big Green Egg?

Onze ervaring met de Big Green Egg Medium heeft ons verrast met zijn veelzijdigheid. Deze kamado-stijl grill biedt genoeg ruimte om voor ongeveer zes personen de heerlijkste gerechten te bereiden. Het temperatuurbereik is indrukwekkend; we konden gemakkelijk lage en langzame barbecuegerechten maken, zoals pulled pork, dat de tijd krijgt om alle smaken optimaal te ontwikkelen.

Bij hogere temperaturen is het een uitstekende pizzaoven. De pizza’s komen er met een knapperige bodem en perfect gesmolten kaas uit, wat we niet vaak zien bij andere barbecues. Maar niet alleen voor vlees en pizza is de Egg een uitkomer; ook gegrilde groenten en zelfs hele broden komen er verrukkelijk uit. Het is verbazingwekkend hoe een enkel apparaat zowel een roker, grill als oven kan zijn. Toch moet je er rekening mee houden dat de Egg een zwaargewicht is, letterlijk, en dat zorgt voor enige uitdaging bij het verplaatsen.

Conclusie

Na uitvoerig gebruik van de Big Green Egg Medium, zijn we onder de indruk van de veelzijdigheid en prestaties. De keramische grill met zijn ruime grillrooster biedt het perfecte oppervlak voor een gezellige BBQ met tot zes personen. Door het brede temperatuurbereik hebben we kunnen experimenteren met alles van snel grillen tot langzaam garen en roken, met consistent heerlijke resultaten. Het ontwerp zonder onderstel maakt het een ideale keuze voor kleinere ruimtes zoals balkons. Hoewel het met een gewicht van 51 kg aan de zwaardere kant is, spreekt de bouwkwaliteit voor zich en geeft het een duurzaam gevoel. De warmte-isolerende eigenschappen van de keramiek zijn opmerkelijk, de buitentemperatuur had geen invloed op onze kookprestaties. Ondanks dat we slechts een enkele beoordeling hebben gezien, bevestigt onze ervaring de hoge waardering; het is een topkeuze voor liefhebbers van buiten koken die kwaliteit en veelzijdigheid belangrijk vinden.