Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

LG UltraGear™ 27GR75Q-B Monitor Review: De Beste Gaming Monitor?

Ben je op zoek naar een monitor die zowel prestaties als beeldkwaliteit levert? We hebben de LG UltraGear™ 27GR75Q-B getest en waren onder de indruk van wat het te bieden heeft.

De 27 inch QHD-resolutie zorgt ervoor dat elk detail scherp in beeld komt, terwijl de 165Hz verversingssnelheid en 1ms reactietijd ervoor zorgen dat snelle beelden soepel en zonder haperingen worden weergegeven. Of je nu aan het gamen bent of aan het werken, dit scherm biedt een indrukwekkende visuele ervaring.

LG UltraGear™ 27GR75Q-B

Een coole toevoeging is de ondersteuning voor AMD FreeSync Premium en NVIDIA G-Sync. Deze technologieën verminderen beeldscheuren en haperingen, wat een naadloze en vloeiende game-ervaring biedt. Bovendien maakt de HDR10-functionaliteit de kleuren levendig en realistischer.

Bottom Line

De LG UltraGear™ 27GR75Q-B is een uitstekende keuze voor gamers en professionals die op zoek zijn naar een hoogwaardige monitor.

De combinatie van snelle reactietijden, hoge verversingssnelheid en indrukwekkende beeldkwaliteit maakt dit tot een waardevolle investering.

Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe monitor, aarzel dan niet. Klik hier om de LG UltraGear™ 27GR75Q-B te kopen en zelf het verschil te ervaren!

Overzicht van de LG UltraGear™ 27GR75Q-B 27″ Gamingmonitor

Tijdens onze tests viel de LG UltraGear 27GR75Q-B direct op door zijn geweldige beeldkwaliteit. Het IPS-paneel zorgt voor levendige kleuren en scherpe details, die met de QHD-resolutie echt tot hun recht komen. Zowel snelle games als films zijn een genot om te bekijken dankzij de 165Hz verversingssnelheid en 1ms reactietijd.

Wat betreft de ondersteunende technologieën, biedt deze monitor zowel AMD FreeSync Premium als compatibiliteit met NVIDIA G-Sync. Dit betekent vloeiende, tear-free gameplay, zelfs tijdens intensieve actiescènes. Het scherm biedt bovendien HDR10-ondersteuning, wat zorgt voor een dynamischer contrast en nog levendigere kleuren.

Het gebruiksgemak is ook een pluspunt. De monitor is in hoogte verstelbaar en kan worden gekanteld, wat ons helpt om de ideale kijkhoek te vinden. Toch vonden we dat de joystickknop soms een beetje lastig te bedienen was. Desondanks maakt de LG UltraGear 27GR75Q-B gaming een plezierige en meeslepende ervaring.

IPS-paneel en QHD-resolutie

Het IPS-paneel van de LG UltraGear™ biedt levendige kleuren en een brede kijkhoek, wat geweldig is voor gaming en media consumptie. De QHD-resolutie van 2560 x 1440 zorgt voor haarscherpe beelden met veel details.

Tijdens het gamen merkten we dat de kleuren nauwkeurig en levendig bleven, zelfs vanuit verschillende hoeken. Dit maakte het spelervaring veel meeslepender. De hogere resolutie helpt ook bij het zien van vijanden van veraf in shooter-games, wat een voordeel kan zijn.

Er zijn wel enkele nadelen. Bij intensieve grafische instellingen kon er af en toe wat ghosting optreden, hoewel dit niet vaak voorkwam. Desondanks biedt het IPS-paneel met QHD-resolutie veel waarde voor wie op zoek is naar een betrouwbare en scherpe monitor voor verschillende soorten gebruik.

Ultrasnelle Responsiviteit

De responstijd van dit scherm is indrukwekkend snel. Dankzij de 1ms GtG-responstijd merken we vrijwel geen vertraging op tijdens onze gameplay. Dit zorgt ervoor dat bewegingen vloeiend en nauwkeurig worden weergegeven.

Een nadeel dat we merkten, was dat de instellingen soms wat tweaking nodig hebben voor optimale prestaties. Toch zorgt de combinatie van AMD FreeSync en G-Sync compatibiliteit voor een soepele ervaring, zelfs bij de meeste veeleisende games.

Verfrissingsfrequentie van 165 Hz

De verfrissingsfrequentie van 165 Hz van deze monitor biedt een soepele en responsieve game-ervaring. Tijdens onze tests merkten we nauwelijks enige vertraging, wat vooral belangrijk is tijdens intensieve actiescènes. Dit helpt ons om sneller te reageren en een voorsprong te behouden.

Het is indrukwekkend hoe vloeiend de beelden zich bewegen. Dit maakt een groot verschil in competitieve games. Echter, de prestaties in gewone kantoortoepassingen of films zijn ook merkbaar verbeterd.

We waren tevreden met hoe goed deze functie werkte, hoewel het configureren misschien wat kennis vereist. Over het algemeen zou een hogere verversingsfrequentie meer stroom kunnen verbruiken, wat iets is om in gedachten te houden.

HDR 10 en sRGB 99% Kleurendekking

We hebben het scherm met zowel HDR 10 als sRGB 99% gebruikt, en het verschil in beeldkwaliteit is direct zichtbaar. De kleuren zijn levendig en nauwkeurig, wat het fantastisch maakt voor zowel gaming als grafisch ontwerpen. Films en series komen volledig tot hun recht met het dynamische bereik dat HDR 10 biedt.

Wat betreft de sRGB 99% kleurendekking, merken we dat de kleuren consistent en betrouwbaar zijn, wat ideaal is voor foto- en videobewerking. Tijdens onze gaming-sessies zagen we geen kleurverschuivingen en waren details goed zichtbaar in donkere en lichte scènes.

Aan de anderen kant kan de helderheid bij extreem fel licht soms als enigszins ontoereikend worden ervaren. Desalniettemin blijft deze monitor een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar nauwkeurige en levendige kleurweergave.

Compatibiliteit met Adaptive-Sync Technologieën

Tijdens onze tests ontdekten we dat deze monitor zowel AMD FreeSync Premium als NVIDIA G-Sync ondersteunt, wat een groot voordeel is voor gamers. Deze compatibiliteit zorgt voor soepele en consistente beelden zonder tearing of stuttering. We hebben verschillende games uitgeprobeerd en merkten dat het beeld vloeiend bleef, zelfs bij snelle actiescènes.

Pluspunten:

  • AMD FreeSync Premium ondersteuning: Zorgt voor lage latentie en weinig input vertraging.
  • NVIDIA G-Sync compatibiliteit: Voorkomt tearing en minimaliseert stuttering.

Minpunten:

  • Niet native G-Sync: De ervaring kan verschillen ten opzichte van monitors met native G-Sync modules.

Zowel FreeSync als G-Sync werkten goed tijdens verschillende gaming sessies, wat ons vertrouwen geeft in de veelzijdigheid van deze monitor. De mogelijkheid om beide technologieën te gebruiken maakt dit een flexibele keuze voor gamers met verschillende systemen.

Voor- en Nadelen

Voordelen

Een van de sterkste punten van de LG UltraGear 27GR75Q-B is de verbluffende beeldkwaliteit. Dankzij het IPS-paneel met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 en HDR10-ondersteuning worden kleuren levendig weergegeven. We merkten dat de kleurechtheid en helderheid indrukwekkend zijn. De 165Hz verversingssnelheid en 1ms responstijd zorgen voor een ongelooflijk soepele game-ervaring, zonder enige zichtbare onscherpte of vertraging. AMD FreeSync Premium en compatibiliteit met NVIDIA G-Sync bieden een naadloze synchronisatie met grafische kaarten, wat resulteert in een vloeiende weergave zonder haperingen of beeldscheuren.

Daarnaast is de monitor ergonomisch ontworpen met kantel- en hoogteverstelbaarheid, wat bijdraagt aan langdurig comfort tijdens lange gamesessies. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat we de monitor in de meest comfortabele positie kunnen plaatsen, wat een groot pluspunt is.

Nadelen

Ondanks de vele voordelen zijn er enkele punten die beter kunnen. Het ontbreekt aan ingebouwde luidsprekers, wat betekent dat we op externe audioapparatuur moeten vertrouwen voor geluid. Dit kan voor sommigen een opstakel zijn, vooral als je compactheid en geïntegreerde oplossingen waardeert.

Hoewel de monitor overwegend positief presteert, was er een lichte backlight bleeding zichtbaar in donkere scènes. Dit kan afleidend zijn in bepaalde gebruikssituaties, zoals bij het kijken naar films in een verduisterde ruimte. Dit is echter een veelvoorkomend probleem bij IPS-panelen.

Tot slot is de prijs aan de hogere kant. Voor gamers met een beperkter budget kan dit een belangrijke overweging zijn. De premium functies zijn echter de investering waard als we op zoek zijn naar een topklasse monitor met geavanceerde functies.

Klantbeoordelingen

Uit de beoordelingen blijkt dat onze ervaringen met de LG UltraGear™ 27GR75Q-B overwegend positief zijn. De beeldkwaliteit wordt vaak geprezen; het scherm is helder en scherp, zelfs bij kleine lettertypes. De kleuren zijn levendig met een indrukwekkende helderheid en contrast. De 165Hz vernieuwing en 1ms reactietijd zorgen voor een vloeiende game-ervaring.

Een aantal gebruikers merkte de handige joystickknop op, waarmee je eenvoudig instellingen kunt aanpassen. Veel gamers waarderen ook dat het scherm in hoogte verstelbaar is en kantelbaar, wat zorgt voor flexibiliteit in de opstelling.

Pros:

  • Scherpe en heldere QHD-resolutie
  • Vloeiende prestatie bij 165Hz en 1ms
  • Handige joystick voor instellingen
  • Flexibele aanpassingsmogelijkheden

Cons:

  • Voor sommigen kan de grootte van 27 inch te groot aanvoelen

Conclusie

We waren onder de indruk van de LG UltraGear™ 27GR75Q-B vanwege de helderheid en scherpte van het beeld. De kleuren spatten van het scherm dankzij HDR10 en de bijna volledige sRGB-dekking. Het draaibare ontwerp en de instelbare hoogte maken het gebruik eenvoudig en comfortabel, wat voor ons essentieel is tijdens lange gamesessies.

Het synchroniseren van de vernieuwingsfrequentie met AMD FreeSync en G-Sync heeft echt geholpen om haperingen en scheuren te minimaliseren, wat een zegen is voor onze ogen. Hoewel de monitor geen ingebouwde luidsprekers heeft, was dit voor ons geen groot probleem aangezien we externe speakers en koptelefoons prefereren.

De 165 Hz verversingssnelheid en de 1ms responstijd waren ook opvallend; het leverde soepel en scherp spelbeeld. Deze monitor biedt een overtuigende game-ervaring en is zeker een aanrader voor elke serieuze gamer.

Bekijk deze producten ook eens: