Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Mobiele airco 2024: Trends en Topmodellen

Mobiele airco’s zijn in de loop der jaren een populaire keuze geworden voor huishoudens en bedrijven die behoefte hebben aan flexibele klimaatbeheersing. In tegenstelling tot vaste airconditioningsystemen, bieden ze het gemak van draagbaarheid en vereisen ze geen ingewikkelde installatie. Met het jaar 2024 bieden deze apparaten geavanceerde technologieën zoals verbeterde energie-efficiëntie, stillere werking en slimme integratie die bediening via smartphone-apps mogelijk maakt.

Bij het kiezen van een mobiele airco is het cruciaal om aandacht te besteden aan een paar belangrijke factoren: koelvermogen, energie-efficiëntie, en de grootte van de ruimte die het moet koelen. Consumenten moeten rekening houden met de grootte van hun kamer en de unit selecteren die voldoende vermogen biedt om de ruimte effectief te koelen, zonder excessief energiegebruik. Ook is het belangrijk om modellen met gemakkelijke bediening en onderhoud te overwegen, evenals functies die bijdragen aan het comfort, zoals ingebouwde timers en luchtontvochtigers.

Wij hebben een uitgebreid proces ondergaan waarbij we verschillende modellen mobiele airco’s uit 2024 hebben onderzocht en getest. Ons doel was om die apparaten te identificeren die niet alleen efficiënt en krachtig zijn, maar ook gebruiksgemak en comfort bieden in verschillende woon- en werkomgevingen.

Beste Mobiele Airco’s van 2024

In onze zoektocht naar superieure koeling en gebruiksgemak tijdens de warmere maanden hebben wij een selectie samengesteld van de beste mobiele airco’s van 2024. Deze lijst bevat apparaten die uitblinken in efficiëntie, betrouwbaarheid en bedieningsgemak. We hebben rekening gehouden met verschillende ruimtes en behoeften om ervoor te zorgen dat onze aanbevelingen aansluiten bij elke situatie. Onze beoordelingen zijn gebaseerd op grondige tests en klantfeedback om u te voorzien van betrouwbare opties voor uw verkoelingsbehoeften.

Whirlpool Mobiele Airco

Wij vinden deze airco een goede keuze voor wie een efficiënte en gebruiksvriendelijke verkoeling nodig heeft.

Voordelen

 • Efficiënt in het verkoelen van kleine ruimtes
 • Verminderde geluidsoverlast in vergelijking met veel concurrenten
 • Ingebouwde ontvochtigingsfunctie voor extra comfort

Nadelen

 • Installatie van het raambevestigingssysteem kan ingewikkeld zijn
 • Voor sommige ruimtes mogelijk niet krachtig genoeg
 • Batterijen nodig voor de afstandsbediening zijn weliswaar inbegrepen, maar moeten mogelijk vaak vervangen worden

Onlangs hebben we de Whirlpool Mobiele Airco kunnen ervaren tijdens een van die ondraaglijk hete dagen. Dit apparaat viel ons positief op door het snel koelen van onze kleine studio. Zijn prestaties zijn indrukwekkend, zeker gelet op het compacte formaat.

Het gedempte zoemgeluid was nauwelijks merkbaar, een verademing vergeleken met het luidruchtige gebulder van soortgelijke modellen. De afstandsbediening maakte het mogelijk om de instellingen vanuit elke hoek van de kamer aan te passen, wat een gemakkelijke en luie manier van bedienen opleverde.

Echter, het opzetten van de window kit bleek een uitdaging; eenmaal geïnstalleerd beperkte het ons vermogen om de airco gemakkelijk te verplaatsen. Ondanks dat, zorgde de ontvochtiger wel weer voor een merkbaar drogere lucht, wat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Voor diegenen die op zoek zijn naar een gedegen balans tussen prestaties en gebruiksgemak, is deze Whirlpool Mobiele Airco zeker het overwegen waard.

Tristar Slaapkamer Airco

Wij vinden dat de Tristar Slaapkamer Airco een solide keuze is voor kleine ruimtes, ondanks enkele kanttekeningen.

Voordelen

 • Efficiënt koelvermogen voor kleine ruimtes
 • Gebruiksvriendelijk met afstandsbediening en timer
 • Eenvoudig te verplaatsen door wielen

Nadelen

 • Kan luidruchtig zijn tijdens gebruik
 • Afvoersysteem niet ideaal voor alle raamtypes
 • Beperkte impact in grotere kamers

Onlangs hebben we deze mobiele airco van Tristar gebruikt tijdens een onverwacht warme week. Het apparaat was makkelijk te installeren en kon onze kleine slaapkamer vlot koeler maken. Het eenvoudige ontwerp en de gebruiksvriendelijke interface waren een pluspunt; we konden zonder problemen de gewenste instellingen kiezen.

De airco heeft twee ventilatorstanden die voldoende waren voor onze behoeften. Ook handig was de digitale timerfunctie, waardoor we de airco konden instellen om uit te schakelen na het inslapen. Ondanks zijn doeltreffendheid, moeten we wel opmerken dat het apparaat een merkbaar geluidsniveau produceerde, wat voor sommige mensen tijdens de nacht hinderlijk zou kunnen zijn.

Een ander punt van aandacht was het afvoersysteem dat specifiek lijkt te zijn ontworpen voor schuiframen. In onze situatie moesten we een beetje improviseren om de luchtafvoer goed te installeren. Ook bleek de koelcapaciteit minder effectief in grotere ruimtes; de airco werkt het best in kleinere kamers zoals onze slaapkamer.

In conclusie biedt de Tristar Slaapkamer Airco een bevredigende oplossing voor wie een draagbare airconditioner zoekt voor een kleine ruimte. De mobiliteit, het gebruiksgemak en effectieve koelvermogen zijn grote pluspunten. Echter, de geluidsproductie en beperkingen bij het afvoeren van lucht zouden voor potentiële kopers wellicht zwaarwegend zijn.

Eurom AC 2401

Wij vinden de Eurom AC 2401 een handige oplossing voor verkoeling, vooral in kleine ruimtes.

Voordelen

 • Eenvoudige installatie zonder schroeven
 • Behoud van raamfunctie
 • Draagbaarheid en gebruiksgemak

Nadelen

 • Beperkt koelvermogen
 • Minder effectief in grote ruimtes
 • Hoge prijs voor de geboden functies

Onlangs hebben we de Eurom AC 2401 getest in ons kleine vakantiehuisje. De installatie verliep verrassend soepel zonder dat we schroeven hoefden te gebruiken, wat betekent dat het raam nog steeds volledig functioneel was. Met een lcd-display op de binnenunit konden we alle functies gemakkelijk bedienen. Bijkomend voordeel was de mogelijkheid om het apparaat mee te nemen naar verschillende kamers dankzij het ontwerp en het relatief lichte gewicht.

Tijdens gebruik merkten we echter dat de koelcapaciteit van 2400 BTU beperkt was. Het koelde onze kleine ruimte voldoende, maar we vragen ons af hoe efficiënt het zou zijn in grotere ruimtes of bij extreme hitte. De prijs leek ons ook wat aan de hoge kant, gezien de beperkte toepassing van het apparaat.

We stellen ons ook voor dat kopers met grotere ruimtes mogelijk teleurgesteld zijn over de capaciteit van deze airco. Het doet wat het belooft, maar binnen zijn grenzen. De draagbaarheid en eenvoud van de installatie zijn grote pluspunten. Toch zouden we de klant aanraden om zorgvuldig te overwegen of de afkoelprestaties voldoen aan hun specifieke behoeften.

SEEGER Mobiele Airco

Wij vinden de SEEGER Mobiele Airco een topkeuze voor kleinschalige verkoeling en eenvoudige installatie.

Voordelen

 • Kan ruimtes tot 20m² aangenaam koel houden
 • Beschikt over een veelzijdige modus voor verkoeling, ventilatie en ontvochtiging
 • Inclusief een handige afstandsbediening en slaapmodus voor nachtelijk comfort

Nadelen

 • Geluidsniveau kan hinderlijk zijn in stille ruimtes
 • Beperkt tot het koelen van kleinere ruimtes
 • Enkel 1 ster Energy Star-beoordeling

Na uitpakken van de SEEGER SAC7000 werden we direct aangenaam verrast door de compacte vormgeving. Bij het aanzetten bleek het apparaat in staat snel onze studeerkamer te verkoelen, wat onmisbaar is tijdens de piek van de zomer.

De ventilatorstand met twee snelheden bood verfrissing zonder de kamer te koud te maken. Dit kwam perfect van pas op dagen dat de hitte net niet genoeg was om de airco vol aan te zetten.

Het gebruiksgemak werd nog eens benadrukt door de afstandsbediening; we konden de mobiele airco bedienen zonder ons werk te onderbreken. Ook de installatiekit hielp enorm: binnen enkele minuten was het apparaat klaar voor gebruik en hield het effectief de warme lucht buiten.

Opvallend was de slaapmodus. Deze zorgde voor een geleidelijke temperatuurtoename door de nacht heen, waardoor we niet wakker werden van de kou. Een kleine kanttekening: op zeer stille avonden was het geluid van 65 dB toch merkbaar.

We merkten dat de SEEGER SAC7000 het best presteert in kleinere ruimtes zoals beloofd, maar voor grotere ruimtes was het koelvermogen niet voldoende. Ondanks de beperkte Energy Star-beoordeling, was het qua efficiëntie acceptabel voor de kamer waarin we het gebruikten.

SEEGER Mobiele Smart Airco

We raden deze airco aan voor wie op zoek is naar een slimme en multifunctionele luchtkoeler die makkelijk te bedienen is via een app.

Voordelen

 • Eenvoudig op afstand bedienbaar via mobiele app
 • Geschikt voor ruimtes tot 30m²
 • Slaapmodus voor een rustige nachtrust

Nadelen

 • Kan lawaaiig zijn op hogere snelheden
 • Beschikt over slechts 1 ster Energy Star rating
 • Installatie hulpstuk kan voor sommigen lastig zijn

Zodra ik de SEEGER Mobiele Smart Airco in gebruik nam, was de invloed op de kamertemperatuur onmiddellijk merkbaar. Het was een verademing tijdens de recente hittegolf. De Smart Life app maakt het bovendien erg handig om de airco alvast aan te zetten op weg naar huis, zodat je aankomt in een aangenaam gekoelde ruimte.

Met de verschillende functionaliteiten zoals koelen, ventileren en ontvochtigen heeft dit apparaat ons echt door alle seizoenen geholpen. Vooral de luchtontvochtiger bleek een uitkomst te zijn tijdens die vochtige herfstdagen, door onze ruimte comfortabel en droog te houden.

De installatiekit bleek wat lastig, maar eenmaal geïnstalleerd hield het onze ruimte heerlijk koel zonder dat warme lucht van buiten binnenkwam. De slaapmodus was een onmisbare functie die zorgde voor een koele maar niet te koude nachtrust, terwijl het geluidsniveau werd verlaagd zodat we niet wakker werden gehouden door lawaai.

KESSER 4in1 Mobiele Airco

Wij vinden dat deze KESSER 4in1 Mobiele Airco een geschikte keus kan zijn voor wie op zoek is naar een multifunctioneel klimaatbeheersingssysteem met gebruiksgemak.

Voordelen

 • Multifunctionaliteit: verkoeling, bevochtiging, luchtreiniging en ionisatie in één
 • Gebruikersgemak door de bijgeleverde afstandsbediening en mobiele ontwerp
 • Energiezuinig met een laag stroomverbruik van 75W

Nadelen

 • Beperkte koeling; effectief in kleinere ruimtes maar mist de kracht voor grotere ruimten
 • Het bijvullen van het waterreservoir kan iets omslachtig zijn
 • Met een rating van 3.7 zou de duurzaamheid of consistentie van het product een zorg kunnen zijn

Onze ervaring met de KESSER 4in1 Mobiele Airco heeft ons aangenaam verrast door de toegevoegde functies naast koeling alleen. De mogelijkheid om de lucht te ioniseren en de afstandsbediening dragen bij aan het comfort.

Het apparaat laat zich met gemak verrijden door het huis, waarbij de installatie meer een kwestie is van plug-and-play. Een slimme zet voor hen die de flexibiliteit wensen om de koelte te verplaatsen naar waar het nodig is.

Door de grote capaciteit van het waterreservoir kon deze mobiele airco ons uren van verfrissing bieden, alvorens het nodig was om bij te vullen. Dit zorgde voor een ononderbroken gebruik, van essentieel belang tijdens die lange zomerse dagen en nachten.

De’Longhi Pinguino PAC EX105

Wij vinden dat deze airco door zijn energie-efficiëntie en stille werking zeker de investering waard is.

Voordelen

 • Uitstekende energiebesparing met A+++ label
 • Werkt zeer stil, ideaal voor slaapkamergebruik
 • Eenvoudig verplaatsbaar zonder installatie

Nadelen

 • Het stroomkabel zou langer mogen zijn
 • De bijgeleverde afvoerslang is wat aan de korte kant
 • Kan als luidruchtig ervaren worden ondanks de stille technologie

Onze ervaring met de De’Longhi Pinguino PAC EX105 was overwegend positief. Het toestel heeft een moderne uitstraling en integreert naadloos in vrijwel elke ruimte thuis of op kantoor. Het apparaat schakelt moeiteloos over naar de gewenste temperatuur, wat bijdraagt aan het comfort in de kamer.

Zodra de airco aanstond, merkten we dat de koele lucht gestaag werd verspreid. Wat opviel is hoe stil het toestel zijn werk doet. We konden zonder verstoringen door geluid onze dag- of nachtrust voortzetten, wat een duidelijk pluspunt is.

De handgrepen en wielen bleken erg praktisch voor het verplaatsen van het apparaat. Dit maakte het gemakkelijk om de airco te verplaatsen naar waar verkoeling nodig was. We ondervonden echter dat het korte stroomkabel en de afvoerslang ons enigszins beperkten bij het plaatsen van de airco. Desondanks biedt de De’Longhi Pinguino PAC EX105 kwalitatieve verkoeling en luchtontvochtiging, met een duidelijke aandacht voor energie-efficiëntie.

OMISOON Draagbare Airco

We vinden dat de OMISOON Draagbare Airco een goede keuze is voor directe verkoeling op persoonlijke ruimtes, gezien zijn energiezuinigheid en draagbaarheid.

Voordelen

 • Energiezuinig met slechts 10W per uur
 • Compact en gemakkelijk te verplaatsen met handgreep
 • Ingebouwd nachtlampje met 7 kleuren

Nadelen

 • Niet effectief voor het koelen van grotere ruimtes
 • Beperkte draaicirkel van de ventilator kan richtingsbeperkingen met zich meebrengen
 • Geluidsniveau kan storend zijn (52 dB)

Tijdens de warme dagen hebben we de OMISOON Draagbare Airco uitgeprobeerd en waren aangenaam verrast door de verfrissende bries. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en kan dankzij de handgreep snel van kamer naar kamer worden verplaatst. De koeltechnologie werkt goed voor onze persoonlijke ruimte en we merken een duidelijk verschil met de verkoelende nevel die het verspreidt.

Een belangrijk voordeel dat we ontdekten, was het lage energieverbruik. Deze airco is perfect voor aan je bureau of naast het bed, waar hij tevens kan dienen als sfeervol nachtlampje met verschillende kleuropties. Wat ons daarnaast beviel, is het feit dat we geen zorgen hoeven te maken over chemische koelmiddelen en de airco een milieuvriendelijke keuze is.

Echter, het apparaat is niet zonder beperkingen. Het is niet geschikt om een hele kamer te koelen en het geluidsniveau van 52 dB kan soms als hinderlijk worden ervaren. Ook het bereik van de ventilator is beperkt, wat betekent dat je het dichtbij moet plaatsen voor effectieve verkoeling. Al met al biedt de OMISOON Draagbare Airco voldoende kwaliteiten die aansluiten bij onze behoefte naar een persoonlijk koelapparaat.

De’Longhi Pinguino PAC EM82

Wij vinden dat de De’Longhi Pinguino PAC EM82 een solide keuze is voor wie zoekt naar zowel verkoeling als luchtzuivering in middelgrote ruimtes.

Voordelen

 • Eenvoudige verplaatsing door de hele woning dankzij de wielen en handvatten
 • Doeltreffende luchtzuivering en krachtige ontvochtigingsfunctie
 • Gebruikersgemak met de afstandsbediening en 24-uurs timer

Nadelen

 • Geluidsniveau kan hinderlijk zijn tijdens de slaap
 • Fabrikant biedt geen informatie over software-updates
 • Energie-efficiëntieklasse A is niet de meest zuinige categorie

Bij het uitpakken van de De’Longhi Pinguino PAC EM82 viel direct de strakke witte vormgeving op. Zijn wielen en handvatten maken het apparaat verrassend mobiel, ondanks het forse gewicht. Binnen no-time hadden we de airco operationeel zonder door een complexe installatieprocedure te moeten.

Eenmaal in gebruik, gedroeg de Pinguino PAC EM82 zich als een werkpaard. Het apparaat bracht de temperatuur in onze woonkamer snel omlaag, terwijl het stil en onopvallend kleine vuildeeltjes uit de lucht filterde. Dat is vooral een pluspunt voor wie allergieën heeft of gewoon waarde hecht aan zuivere lucht.

We speelden wat met de instellingen via de bijgeleverde afstandsbediening, waarmee we ook de handige 24-uurs timer instelden. Ideaal om in te stellen voor het slapengaan, hoewel we merkten dat het geluid van 63 dB in een stille kamer wel storend kan zijn. Overdag zal dit minder snel een probleem vormen.

We waarderen het gemak van de ingebouwde ontvochtigingsfunctie, die tot 43 liter vocht per dag kan aanpakken. Dit is vooral handig tijdens die vochtige hete dagen. We blijven voorzichtig wat betreft de energie-efficiëntie, aangezien klasse A niet de hoogste standaard is, maar het koelvermogen is desondanks indrukwekkend.

Al met al raden wij de De’Longhi Pinguino PAC EM82 aan voor wie flexibiliteit en doeltreffendheid zoekt in een mobiele airco. Het apparaat doet zijn werk goed, maar hou rekening met de geluidsproductie en de mogelijkheid dat toekomstig onderhoud complexer kan worden door het gebrek aan informatie over software-updates.

Suntec Mobiele Airco

Wij vinden de Suntec Mobiele Airco een solide keuze voor thuis of op kantoor, dankzij zijn gebruiksgemak en ecologische koelmiddel.

Voordelen

 • Uitstekende multifunctionaliteit: koelt, ontvochtigt en ventileert
 • Eenvoudige bediening inclusief afstandsbediening
 • Milieuvriendelijk dankzij het ecologische koelmiddel R290

Nadelen

 • Beperkt tot ruimtes van maximaal 25 m²
 • Geluidsniveau kan storend zijn (65 dB)
 • Basismodel zonder geavanceerde functies

Onlangs hebben wij de Suntec Mobiele Airco in gebruik genomen en zijn te spreken over de multifunctionaliteit. Deze airco kan niet alleen koelen, maar ook de ruimte ontvochtigen en ventileren, waardoor het binnenshuis aangenaam blijft, zelfs op hete zomerdagen.

Wij waarderen de gebruiksvriendelijkheid van dit apparaat; met een eenvoudig te begrijpen led-display en een afstandsbediening is het instellen van de gewenste temperatuur een fluitje van een cent. Daarbij komt dat de timerfunctie ons in staat stelt het apparaat naar wens te programmeren, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Een groot pluspunt is hoe milieubewust deze airconditioner is. We zijn tevreden over het feit dat het apparaat het ecologische koelmiddel R290 gebruikt, wat beter is voor het milieu dan veel traditionele koelmiddelen.

We moeten echter opmerken dat ondanks de uitstekende prestaties het geluidsniveau van 65 dB als storend ervaren kan worden, zeker in een stille omgeving of tijdens de nacht. Het apparaat is ook voornamelijk geschikt voor kleinere ruimtes tot 25 m², waardoor het misschien niet de beste keuze is voor grotere kamers of open woonruimtes.

Ondanks deze beperkingen geloven wij dat de Suntec Mobiele Airco een goede balans biedt tussen functionaliteit en milieuvriendelijkheid, wat het een waardige toevoeging maakt aan elk huis of kantoor dat zoekt naar een eenvoudige verkoelingsoplossing.

Aankoopgids

Benodigde kenmerken

We bekijken eerst de vereiste functies voor een mobiele airco. Hier zijn enkele aandachtspunten:

 • BTU-waarde: Bepaalt de koelcapaciteit. Kies voor kleinere kamers een lagere BTU en voor grotere kamers een hogere.
 • Energielabel: Zoek naar een hoog energielabel voor een energie-efficiënte airco.
 • Geluidsniveau: Een lager decibel (dB) niveau betekent een stillere werking.

Belangrijke functies

Vervolgens letten we op belangrijke extra functies:

 • Luchtfilters: Voor het verbeteren van de luchtkwaliteit.
 • Temperatuurregeling: Zoek naar modellen met een nauwkeurige thermostaat.
 • Timer: Handig om de airco op gezette tijden aan en uit te laten gaan.

Afmetingen en mobiliteit

We zorgen ervoor dat de afmetingen overeenkomen met de beschikbare ruimte en dat het apparaat eenvoudig te verplaatsen is:

Afmetingen tabel:

Breedte Diepte Hoogte
< 50 cm < 40 cm < 70 cm
 • Wieltjes: Voor gemakkelijke verplaatsing.
 • Handvatten: Vereenvoudigt het transport.

Prijs versus kwaliteit

We wikken en wegen de prijs tegenover de kwaliteit door te kijken naar:

 • Garantie: Ga na hoe lang de garantie geldt.
 • Onderhoudsvriendelijkheid: Gemak van schoonmaken en onderhouden is belangrijk.

Door deze punten te overwegen, kunnen we de beste mobiele airco voor onze behoeften kiezen.