Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Philips Azur 7000 Series Review – Overstijgt het de Concurrentie?

Toen we voor het eerst de Philips Azur 7000 serie stoomstrijkijzer in handen kregen, waren we meteen onder de indruk van zijn vermogen om snel op te warmen dankzij zijn 2800W vermogen. Het was echt een verademing in vergelijking met ons vorige strijkijzer; we waren veel sneller klaar met strijken.

De continue stoomfunctie van tot 50 g/min en de stoomstoot van 250 g maakten het verwijderen van kreukels een fluitje van een cent, zelfs de meest hardnekkige. De mogelijkheid om verticaal te stomen was ook een game changer voor ons, het opfrissen van hangende kledingstukken en gordijnen ging moeiteloos en zonder strijkplank.

Philips Azur 7000 serie stoomstrijkijzer

Een ander punt dat ons aangenaam verraste, was de SteamGlide Plus-zoolplaat. Deze gleed soepel over elke stof en gaf geen krimp bij krasgevaar, iets wat we met voldoening constateerden na herhaaldelijk gebruik.

Bottom Line

Het Philips Azur 7000 serie stoomstrijkijzer is een solide keuze voor wie efficiëntie en kracht zoekt.

Met het gemak van verticaal stomen en een soepel glijdende zoolplaat, is strijken minder een last en meer een snelle taak.

Twijfel je nog? Klik hier om de Philips Azur 7000 aan te schaffen en ervaar het gemak zelf!

Overzicht van de Philips Azur 7000 Series Stoomstrijkijzer

Tijdens het gebruik merken we op dat dit stoomstrijkijzer van Philips behoorlijk snel opwarmt, dankzij het vermogen van 2800 watt. Het levert een continue stoomafgifte die zonder problemen die vervelende kreuken aanpakt. Bijzonder handig is de stoomstootfunctie die met 250 gram per minuut zelfs de meest hardnekkige kreuken weet te verzachten.

Voor ons is de mogelijkheid om verticaal te stomen een uitkomst, vooral bij het verfrissen van gordijnen of kleding direct op de hanger. Geen strijkplank nodig! De SteamGlide Plus-zoolplaat die over verschillende materialen glijdt maakt het gebruik soepel en effectief.

Hoewel de Azur 7000 krachtig is, merken we dat het gewicht iets is om aan te wennen tijdens langere strijksessies. Plus, de duurzaamheid van de zoolplaat die krasbestendig en slijtvast is, spreekt ons erg aan. Dit model, uitgevoerd in een blauwe kleurstelling, ziet er niet alleen modern uit maar voelt ook robuust aan.

Kortom, we ervaren dit stoomstrijkijzer als een betrouwbare hulp in het huishouden. Het behandelt verschillende soorten stoffen vlot en efficiënt. Er zijn wel uitdagender modellen op de markt, maar de Azur 7000 staat zijn mannetje.

Snel en Krachtig Opwarmen

Tijdens onze testfase merkten we op dat dit stoomstrijkijzer verrassend snel op temperatuur is, dankzij het hoge wattage van 2800W. Het toestel pakt kreuken effectief aan met een continue stoomafgifte van 50 g/min, wat ons toeliet om snel en efficiënt door onze strijkstapel heen te geraken. Het apparaat heeft ook een indrukwekkende stoomstoot van 250 g voor die vervelende hardnekkige kreuken, waardoor we zelfs de stugste stoffen zonder problemen glad kregen.

Wat ons tevens beviel was de mogelijkheid om verticaal te stomen, ideaal voor het opfrissen van kleding op de hanger of het ontkreuken van gordijnen. We vonden dit een bijzonder handige functie die het gebruiksgemak van het apparaat sterk vergroot. Desondanks, sommige gebruikers vinden dat het strijkijzer aan de zware kant is, wat vermoeiend kan zijn tijdens langere strijksessies. Wel biedt de SteamGlide Plus-zoolplaat een soepele glijbeweging over de stof, wat het strijken vergemakkelijkt.

Effectieve Kreukverwijdering

De strijd tegen hardnekkige kreuken lijkt met de Philips Azur 7000 een stuk eenvoudiger. Tijdens het gebruik merken we dat de continue stoomafgifte van 50 g/min krachtig genoeg is om de meeste kruken probleemloos te verwijderen. Voor de echt weerbarstige kreuken pakken we moeiteloos uit met een stoomstoot van 250 g. Deze functie dringt diep door in de textielvezels en maakt een einde aan kreukels die met normaal strijken lastig weg te krijgen zijn.

Het verticaal stomen is een uitkomst voor kledingstukken die je liever niet op een strijkplank legt of voor het verfrissen van gordijnen. Het gemak waarmee de stoomjzer over diverse stoffen glijdt, is te danken aan de SteamGlide Plus-zoolplaat, die niet alleen zorgt voor een soepele glijbeweging maar ook behoorlijk krasbestendig en duurzaam is.

Hoewel sommige gebruikers het gewicht als een nadeel zien, zien wij het als een bewijs van de bouwkwaliteit en levert dat geen problemen op bij kortere strijksessies. De blauwe kleur van het model geeft het geheel een fris tintje en maakt het een stijlvolle toevoeging aan de huishoudelijke apparaten.

Stoomstoot voor Hardnekkige Kreuken

Bij het aanpakken van diep gewortelde kreuken zijn we vaak op zoek naar een strijkijzer dat meer biedt dan alleen een constante stoomafgifte. We hebben gemerkt dat de Philips Azur 7000 precies dat doet dankzij de indrukwekkende stoomstoot van 250 g. Dit vermogen is vooral handig wanneer we te maken hebben met stugge stoffen of kledingstukken die lang niet zijn gestreken.

Het is ons opgevallen dat zelfs een kreukel in een dik linnen overhemd, die normaliter weerstand biedt, eenvoudig gladgestreken kan worden met deze krachtige functie. Hierdoor wordt onze strijktijd verminderd en is het resultaat verbluffend glad. Dat gezegd hebbende, moeten we er wel rekening mee houden dat het strijkijzer wat zwaarder aanvoelt dan andere modellen, wat vermoeiend kan zijn bij langdurig gebruik.

Desondanks waarderen we de mogelijkheid om zowel horizontaal als verticaal te kunnen strijken. Dus, gordijnen verfrissen of een snel touch-up geven aan een hangend kledingstuk gaat moeiteloos. De balans tussen kracht en gebruiksgemak maakt dit Philips model door en door betrouwbaar als we geconfronteerd worden met hardnekkige kreuken.

Verticale Stoom Functie

We hebben ondervonden dat de verticale stoomfunctie van deze stoomstrijkijzer een uiterst handig hulpmiddel is. Hoe vaak komt het niet voor dat je snel een kreukel uit een shirt of jas moet halen die al op een hanger hangt? Met deze functie is dat geen enkel probleem. Gordijnen die moeilijk te hanteren zijn, strijk je gewoon terwijl ze hangen, zonder gedoe met een strijkplank.

Wat betreft de effectiviteit, het apparaat is behoorlijk krachtig. De stoom dringt goed door in de stoffen, waardoor hardnekkige kreuken zonder veel moeite verdwijnen. Ook het gebruiksgemak is een groot pluspunt – het toestel is snel klaar voor gebruik en werkt intuïtief.

Desondanks zou het fijn zijn als de stoomflux wat constanter was bij langduriger gebruik. Af en toe merkten we een dipje in de stoomproductie. Al met al biedt de Verticale Stoom functie van de Philips Azur 7000 Serie echter een degelijke ondersteuning voor het snel ontkreuken van kleding en gordijnen, wat ons veel tijd en moeite bespaart.

SteamGlide Plus Zoolplaat

Tijdens het strijken met het Philips Azur 7000 apparaat valt ons meteen op hoe soepel de SteamGlide Plus zoolplaat over verschillende stoffen glijdt. Het is duidelijk dat de kwaliteit van de zoolplaat bijdraagt aan de algehele strijkervaring. Zelfs bij langdurig gebruik blijft de zoolplaat heel makkelijk bewegen, wat ons veel tijd en moeite bespaart.

De duurzaamheid is een ander pluspunt. Aangezien we het apparaat regelmatig gebruiken, waarderen we hoe de zoolplaat bestand is tegen krassen en zijn glans behoudt, waardoor het er na meerdere keren gebruiken nog steeds als nieuw uitziet.

Echter, we merken ook dat de zoolplaat vrij zwaar kan aanvoelen na een tijdje, wat wellicht niet voor iedere gebruiker even aangenaam is. Niettemin, de strakke afwerking en het professionele resultaat van deze SteamGlide Plus zoolplaat maken dat kleine ongemak meer dan goed.

Voor- en Nadelen

Voordelen

We hebben de Philips Azur 7000 reeks strijkijzer nauwkeurig onder de loep genomen en zijn onder de indruk van een aantal sterke punten die dit toestel biedt. Allereerst is de continue stoomafgifte van 50 g/min bijzonder efficiënt bij het gladstrijken van kreuken, iets wat we als een grote tijdsbesparing hebben ervaren. Daarnaast zorgt de krachtige stoomstoot van 2800W voor een verbeterde behandelingsmogelijkheid van zelfs de meest hardnekkige vouwen.

Wat ons ook opviel, was de SteamGlide Plus zoolplaat, die zeer soepel over verschillende stoffen glijdt, waardoor het strijken moeitelozer aanvoelt. De optie voor verticaal stomen is een ander pluspunt dat we geweldig vinden; het maakt het opfrissen van kleding en gordijnen op de hanger een fluitje van een cent.

Het design is niet alleen elegant met een kleurenmix van Louros en Katoen Blauw, maar biedt ook een uitstekende ergonomie. De kleur is precies zoals getoond op de website, wat ons vertrouwen in de aankoop heeft versterkt. Met een sterke score van 4.5 sterren op Amazon en meer dan 6000 beoordelingen kunnen we vaststellen dat het toestel algemeen goed ontvangen wordt.

Nadelen

Hoewel er veel positieve aspecten zijn, heeft de Azur 7000 ook enkele minpunten die we niet kunnen negeren. Zo hebben meerdere gebruikers opgemerkt dat het apparaat aan de zwaardere kant is, waardoor het minder prettig kan zijn bij langdurig gebruik. Dit kan voor sommigen een nadeel zijn, vooral voor diegenen die vaak of lange sessies strijken.

Een ander punt van kritiek dat naar voren kwam uit klantenfeedback, is dat hoewel de prijs-kwaliteitverhouding goed is, sommige gebruikers de aanschafprijs aan de hoge kant vinden. Dit kan voor potentiële kopers een factor zijn om in overweging te nemen bij het maken van hun beslissing.

Klantenrecensies

We hebben vanuit diverse hoeken horen fluisteren over het Philips Azur 7000 series stoomstrijkijzer. Met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren op basis van 6434 recensies, lijkt het erop dat dit krachtige toestel aardig wat tevredenheid genereert. De ervaring die gebruikers met ons delen is dat het strijkijzer effectief zijn taak vervult; geen fratsen, gewoon strakke kleding. De SteamGlide Plus-zoolplaat krijgt speciale vermelding voor de gladde beweging over verschillende stoffen.

Sommigen prijzen de veelzijdige opties en de fraaie kleur die accuraat te zien is op de website. Echter, als er toch een puntje van kritiek geuit mag worden, dan is het wel dat het apparaat voor sommigen aan de zware kant is, vooral bij gebruik gedurende langere periodes.

De algehele consensus is dat het apparaat zijn gewicht wel waard is, gezien de prestaties; van het snelle opwarmen tot de krachtige stoomuitstoot die kreukels geen schijn van kans geeft. Ergonomie en gebruiksgemak worden ook benadrukt, waarbij duidelijk wordt dat het design van de Azur 7000 niet alleen esthetisch is, maar ook comfortabel in de hand ligt. Dit maakt strijken, een klus die vaak als vervelend wordt beschouwd, een stuk aangenamer. Kortom, de Philips Azur 7000 lijkt een solide keuze voor wie op zoek is naar efficiëntie en effectiviteit in het huishouden.

Conclusie

Na onze ervaringen met de Azur 7000 kunnen we stellen dat het een krachtige tool is voor alledaags strijkwerk. Philips heeft een strijkijzer gecreëerd dat goed presteert met een consistente stoomafgifte en een krachtige stoomstootfunctie, wat ons tijdwinst opleverde. Het gebruik van het apparaat voelde intuïtief en de SteamGlide Plus-zoolplaat maakte het mogelijk om over verschillende stoffen te glijden zonder haperingen. Het ontwerp is zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk met een frisse blauwe kleur.

We merkten wel dat het gewicht voor sommigen een punt van overweging kan zijn, vooral bij langdurig strijken. Aan de positieve kant zorgde dit gewicht wel voor een stevige druk tijdens het strijken, wat bijdroeg aan efficiëntie. Over het algemeen biedt de Azur 7000 een betrouwbare strijkervaring en een goede prijs-kwaliteitsverhouding, mits je geen bezwaar hebt tegen het iets zwaardere gewicht.

bekijk deze producten ook eens: