Vitello Tonnato Salade met Kruidige Citroensaus

Vitello Tonnato Salade met Kruidige Citroensaus

Deze verfijnde Vitello Tonnato salade combineert malse kalfsvleesplakken met een aromatische tonijnsaus en een kruidige citroensaus. Het is een perfecte combinatie van hartig, fris en pikant, geschikt voor een stijlvolle lunch of diner. De salade wordt afgewerkt met verse kruiden en knapperige groentes voor een ultiem smaakbeleving.

Cuisine

Italiaans

Porties

4

Voorbereiding

30 min

Kooktijd

20 min

Ingrediënten

  • 300g Kalfsvleeslapjes
  • 2 blikjes Conserven tonijn in olie
  • 100g Yogurt naturel
  • 2 eetlepels Capers
  • 2 eetlepels, fijngehakt Verse peterselie
  • 2 eetlepels Citroensap
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Kerriepoeder
  • 2 harde gekookte eieren Gekookte eieren
  • 150g Gemengde salade
  • 1, dun gesneden Kleine rode ui
  • 8, gehalveerd Cherry tomaten

Instructies

  1. Stap 1:Kook de kalfsvleeslapjes in licht gezouten water gedurende 15 minuten tot ze gaar zijn, laat afkoelen en snijd in dunne plakken.
  2. Stap 2:Maak de kruidige citroensaus door de tonijn, yoghurtd, citroensap, olijfolie, kerriepoeder, en de fijngehakte peterselie in een blender of met een staafmixer te mengen tot een gladde saus.
  3. Stap 3:Snijd de gekookte eieren klein en meng ze door de tonijnsaus voor extra rijkdom.
  4. Stap 4:Verdeel de gemengde salade over een grote serveerschaal en leg de plakjes kalfsvlees er bovenop.
  5. Stap 5:Giet de tonijnsaus gelijkmatig over het kalfsvlees en de salade, zorg dat alles goed bedekt is.
  6. Stap 6:Garneer de salade met dun gesneden rode ui, gehalveerde cherrytomaten, kappertjes en de extra fijngehakte peterselie.
  7. Stap 7:Serveer de salade gekoeld, eventueel met een stuk knapperig brood of crusty baguette.
  8. Stap 8:Voor een extra pittige touch, voeg een beetje extra citroensap en kappertjes toe naar smaak.

Benodigdheden