Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

TCL 55QM8B MiniLED 55 Inch Review: Is Dit de Beste TV?

Ben je op zoek naar een indrukwekkende televisie-ervaring die voldoet aan de behoeften van veeleisende film- en gamefanaten? Wij hebben de TCL 55QM8B getest en het lijkt een uitstekende keuze te zijn.

Dit 55-inch MiniLED scherm met QLED-technologie biedt levendige kleuren, hoge contrasten en een uitstekende helderheid van 1300 nits. Zelfs in fel verlichte ruimtes zul je alle details kunnen zien. De 144Hz verversingssnelheid zorgt voor vloeiende beelden tijdens snelle actiescènes en sportwedstrijden.

TCL 55QM8B Fernseher MiniLED 55 Zoll, QLED, 144Hz, 4K HDR Premium 1300nits, Google TV, Dolby Atmos, Onkyo, Game Master Pro 2.0 QM8B 2023 Model 55 Zoll

Een van de opvallende kenmerken van deze televisie is de Quantum-Dot-technologie die zorgt voor meer dan een miljard kleurnuances. Dit resulteert in een breder kleurspectrum dat bijna de volledige DCI-P3-standaard bereikt. De IMAX Enhanced-certificering garandeert een uitzonderlijke beeld- en geluidskwaliteit voor een bioscoopervaring bij jullie thuis.

Bottom Line

Als jullie op zoek zijn naar een hoogwaardige televisie, is de TCL 55QM8B zeker het overwegen waard.

Zijn geavanceerde beeld- en geluidskwaliteit zorgen voor een indrukwekkende kijkervaring.

Waar wachten jullie nog op? Klik hier om de TCL 55QM8B te kopen en geniet van de ultieme thuisbioscoop!

Overzicht TCL 55QM8B Fernseher

We hebben onlangs de TCL 55QM8B getest en waren onder de indruk van verschillende aspecten. De MiniLED-technologie levert heldere en levendige kleuren, waardoor films en shows echt tot leven komen. Vooral de beeldkwaliteit bij HDR-content sprong eruit.

De Google TV-integratie maakt het navigeren door apps en instellingen eenvoudig en intuïtief. Het ingebouwde Dolby Atmos geluidssysteem van Onkyo zorgt voor een rijke geluidservaring, een grote plus voor zowel film- als muziekfans.

Een minpunt was de breedte van de voeten van de tv, die bredere tv-meubels vereist. Ook merkten we dat de gebruiksaanwijzing wat summier kan zijn voor minder technisch onderlegde gebruikers. Over het geheel genomen biedt de TCL 55QM8B een uitstekende kijkervaring met een paar kleine aandachtspunten.

Mini LED-technologie

Deze TCL-tv maakt gebruik van Mini LED-technologie, wat een aanzienlijke verbetering biedt qua beeldhelderheid en kleurnauwkeurigheid. Dankzij de mini-LED-lampjes zijn de helderheidsniveaus indrukwekkend, zelfs bij fel daglicht.

Het contrast is opvallend, wat resulteert in diepere zwarttinten en levendigere kleuren. Terwijl de kleuren echt van het scherm spatten, kan de beeldkwaliteit variëren afhankelijk van de broninhoud.

Desalniettemin maakt de uitstekende helderheid en het brede kleurenpalet het een genot om films en sportevenementen te kijken. We merkten een consistente beeldkwaliteit zonder significante halo-effecten, wat een pluspunt is voor deze technologie.

QLED-scherm

Het QLED-scherm van de TCL 55QM8B biedt een indrukwekkende kijkervaring. De kleuren zijn helder en levendig, wat vooral opvalt bij het kijken naar natuurdocumentaires en animatiefilms. De helderheid van 1300 nits zorgt ervoor dat zelfs in felle kamers het beeld goed zichtbaar blijft.

Tijdens het gamen profiteerden we van de 144Hz verversingssnelheid; bewegingen waren soepel en zonder haperingen. Toch merkten we lichte reflecties in donkere scènes, wat soms afleidend kon zijn. Over het algemeen doet het scherm het goed, zowel bij het streamen van series op Google TV als bij het spelen van de nieuwste games.

De Mini LED-technologie in combinatie met de QLED levert diepe zwarttinten en een sterk contrast. Dit maakt donkere scènes gedetailleerd en realistisch. Sidenote: instellen ging eenvoudig dankzij de overzichtelijke interface.

144Hz Verversingssnelheid

Een van de grootste troeven van deze TCL 55QM8B is de 144Hz verversingssnelheid. We merkten meteen het verschil, vooral bij het gamen en het bekijken van actiefilms. Alles verloopt soepel zonder enige vertraging of motion blur.

Hoewel de refresh rate geweldig is voor gaming, vonden we dat het voordelen biedt voor alledaags gebruik, zoals het scrollen door apps of surfen op het web. Bewegingen zijn vloeiender en het beeld blijft scherp, zelfs bij snelle scènes.

Eén minpunt is dat je echt content nodig hebt die 144Hz ondersteunt om optimaal van deze feature te genieten. Niet alle streamingdiensten of games bieden deze optie aan. Al met al verhoogt de hogere verversingssnelheid de algemene gebruikservaring, maar het volle potentieel bereik je pas bij compatibele content.

HDR bereikte 1300 nits

Het helderheidsniveau dat we ervaarden bij het TCL 55QM8B model was indrukwekkend. Met HDR dat 1300 nits bereikt, zagen we levendige kleuren en scherp contrast, zelfs bij fel verlichte scènes. Dit maakt een groot verschil bij het kijken naar HDR-content.

Energie-efficiëntie blijft een overweging, omdat hoge helderheidsniveaus meer stroom verbruiken. Desondanks, voor een echt meeslepende kijkervaring, biedt dit model veel waarde.

Wat ons vooral opviel, was hoe goed de helderheid presteerde in verschillende kijkomstandigheden. Overall maakte de HDR-functionaliteit ons filmavonden en gamingsessies levendiger en dynamischer.

IMAX Enhanced-ervaring

Bij het gebruik van de TCL 55QM8B televisie merkten we dat de IMAX Enhanced-ervaring onze kijkervaring naar een hoger niveau tilt. Het beeld is uitzonderlijk helder en levendig, dankzij de nauwkeurige kalibratie en hoge resolutie. Films en series komen tot leven met ongelooflijke details en een indrukwekkend contrast.

De geluidskwaliteit is ook van topniveau. Dankzij de Dolby Atmos ondersteuning en de Onkyo luidsprekers worden we omringd door een rijk geluidslandschap. Toch was het soms lastig om een balans te vinden tussen beeld en geluid. Over het geheel genomen zorgt de IMAX Enhanced-modus voor een bioscoopervaring in onze woonkamer, helemaal geschikt voor filmavonden en marathonseries.

Voor- en Nadelen

Voordelen

Bij het gebruiken van de TCL 55QM8B merkten we meteen de indrukwekkende beeldkwaliteit op. De MiniLED-technologie samen met QLED zorgt voor scherpe, kleurrijke beelden. De helderheid van 1300 nits maakt het geweldig voor elke kamer, zelfs bij veel omgevingslicht. Google TV biedt een intuïtieve interface waarmee we gemakkelijk onze favoriete shows en apps kunnen vinden.

Voor gamers onder ons, is de 144Hz verversingssnelheid een groot pluspunt. Het zorgt voor een vloeiende game-ervaring zonder haperingen. Dolby Atmos-ondersteuning zorgt voor een rijk geluid waardoor films en games veel meeslepender worden. De samenwerking met Onkyo voor de geluidskwaliteit is duidelijk merkbaar.

Nadelen

Er zijn echter enkele nadelen aan deze televisie. We vonden dat er een extra USB-poort handig zou zijn geweest, vooral voor wie meerdere apparaten tegelijk wil aansluiten. Het ontbreken van een USB-C-poort kan ook een beperking zijn voor sommige gebruikers.

Daarnaast, ook al biedt de televisie een uitstekend beeld voor de meeste toepassingen, merkten we dat de prestaties bij films iets beter hadden gekund. Zelfs met de grote prijs-kwaliteitverhouding zijn er kleine puntjes waar verbetering mogelijk is.

Klantbeoordelingen

We hebben de TCL 55QM8B Fernseher MiniLED 55 Zoll nu enige tijd getest en zijn erg onder de indruk. De beeldkwaliteit is fenomenaal dankzij het QLED-scherm en de MiniLED-technologie. Kleuren zijn levendig en het contrast is uitzonderlijk goed.

Er zijn echter enkele minpunten. Een extra USB-poort zou handig zijn en de afwezigheid van een USB-C poort kan een gemis zijn voor sommige gebruikers. Voor gaming presteert de TV zeer goed maar bij het bekijken van films zien we nog ruimte voor verbetering.

Klanten waarderen vooral het heldere beeld zelfs bij veel omgevingslicht en ook de geluidskwaliteit wordt vaak geprezen. TCL heeft duidelijk een sterke indruk achtergelaten met dit model en veel gebruikers bevestigen dat het de verwachtingen overtreft.

Conclusie

Het TCL 55QM8B model biedt een indrukwekkende kijkervaring met zijn MiniLED-technologie en QLED-display. Beelden zijn levendig en kleuren zijn realistisch, wat films en series een nieuwe dimensie geeft.

Een nadeel dat we tegenkwamen is het beperkte aantal USB-poorten, wat soms lastig kan zijn als je meerdere apparaten wilt aansluiten. Daarnaast ontbreekt een USB-C poort, wat in deze prijsklasse toch verwacht mag worden.

Deze TV scoort hoog op helderheid, zelfs in een kamer met veel natuurlijk licht. Ook voor gaming presteert de 55QM8B uitstekend dankzij de 144Hz verversingssnelheid en Game Master Pro 2.0.

Voor ons is de TCL 55QM8B een solide keuze voor zowel entertainment als gaming, zeker gezien de prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk deze producten ook eens: