Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Wat is de beste airfryer? Ontdek de Topkeuzes voor 2024

Airfryers zijn in de afgelopen jaren enorm populair geworden als een gezonder alternatief voor traditioneel frituren. Met een airfryer kan thuis eenvoudig gefrituurd worden zonder gebruik te maken van grote hoeveelheden olie. Het resultaat is vaak een krokant gerecht met minder vet dan bij traditioneel frituren. Door de snelle circulatie van hete lucht rondom het voedsel kunnen verschillende soorten maaltijden bereid worden, variërend van frietjes tot groenten en zelfs gebak.

Bij het kiezen van de beste airfryer spelen verschillende factoren een rol. Capaciteit en grootte zijn belangrijk om te overwegen, vooral gebaseerd op de hoeveelheid ruimte in de keuken en de omvang van de huishoudens waarvoor wordt gekookt. Andere belangrijke kenmerken kunnen gebruiksvriendelijkheid, temperatuurinstellingen, en de gebruikte technologie zijn, zoals de efficiëntie van de luchtcirculatie en de aanwezigheid van voorgeprogrammeerde instellingen.

De kwaliteit van het gebruikte materiaal en het schoonmaakgemak zijn eveneens cruciaal. High-end modellen bieden vaak anti-aanbaklagen en vaatwasmachinebestendige onderdelen, wat bijdraagt aan het onderhoudsgemak. Ook de snelheid waarmee een airfryer opwarmt en de consistentie van de bereiding zijn essentiële punten van aandacht. Een model dat een gelijkmatige garing levert zonder veel lawaai te produceren, zal waarschijnlijk meer voldoening bieden.

Met deze criteria in ons achterhoofd hebben we een breed scala aan airfryers bekeken en getest, met het doel de beste keuze voor de consument te identificeren. Het doel is om een airfryer te vinden die niet alleen uitblinkt in prestaties maar ook past bij de wensen en behoeften van de gebruiker.

Beste Airfryers

We hebben een grondige analyse uitgevoerd om de beste airfryers op de markt te identificeren. Onze selectie is gebaseerd op diverse kenmerken zoals gebruiksgemak, kookprestaties, en technologie die bijdraagt aan een gezondere voedingsstijl. Wat volgt is onze samengestelde lijst van topmodellen die uitblinken in zowel kwaliteit als waarde.

Philips Airfryer L

Wij vinden dat deze Philips Airfryer een uitstekende keuze is voor kleinere gezinnen of alleenstaanden die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke en veelzijdige keukenhulp.

Voordelen

 • Minder vet gebruik, wat resulteert in gezondere maaltijden
 • Makkelijk schoon te maken dankzij de vaatwasmachinebestendige onderdelen
 • Philips Rapid Air-technologie zorgt voor snellere en knapperigere bereidingen

Nadelen

 • Beperkte capaciteit is minder geschikt voor grotere huishoudens
 • Langere bereidingstijd dan aangegeven kan nodig zijn
 • Sommige gerechten vereisen een leercurve voor optimale resultaten

Na veelvuldig gebruik van de Philips Airfryer L kunnen wij stellen dat het een betrouwbare en efficiënte keukenpartner is. Vooral de mogelijkheid om met veel minder vet te koken spreekt ons erg aan. Het eten komt consequent gaar en knapperig uit de airfryer, wat bewijst dat de Rapid Air-technologie zijn werk doet.

Het reinigen verloopt verrassend soepel. Aangezien de mand en de lade uitneembaar zijn en in de vaatwasser kunnen, is het opgeruimd in een handomdraai. Zeker voor ons met een druk schema is dat een enorm pluspunt.

Wij merken op dat hoewel de capaciteit perfect is voor kleinere porties, grote gezinnen wellicht beter af zijn met een model met meer ruimte. Bij het bereiden van sommige recepten bleek ook dat de werkelijke kooktijd iets langer is dan in de handleiding staat, maar dit is een kwestie van aanpassen en ervaring opdoen.

Tristar Mini Airfryer

Wij vinden dat de Tristar Mini Airfryer een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar een compact en efficiënt apparaat om gezonder te frituren.

Voordelen

 • Neemt weinig ruimte in beslag en is gemakkelijk te verplaatsen
 • Multifunctioneel: geschikt voor verschillende bereidingswijzen
 • Voedsel wordt knapperig zonder het gebruik van olie

Nadelen

 • Temperatuur- en tijdindicatoren zijn lastig te zien
 • Sluitsysteem kan aanvankelijk wat omslachtig zijn
 • Kan een branderige geur afgeven bij gebruik

Met een drukke dag achter de rug is het heerlijk thuiskomen met de Tristar Mini Airfryer. Deze compacte keukenhulp biedt ons de mogelijkheid om snel en moeiteloos een maaltijd op tafel te zetten. Als fervent kampeerders waarderen we het lichte gewicht en de ruimtebesparende eigenschappen waardoor de airfryer makkelijk mee te nemen is op avontuur. De heteluchttechnologie zorgt ervoor dat we diverse gerechten kunnen bereiden zonder een druppel olie toe te voegen, wat niet alleen gezonder is, maar ook de schoonmaak vereenvoudigt.

Tijdens het gebruik valt ons op dat, ondanks de compacte omvang, de prestaties niet onderdoen voor de grotere modellen. Het eten komt er verrassend knapperig uit, en we zijn in staat om te bakken, braden, grillen, frituren en roosteren zonder moeite. Het analoge paneel geeft de Tristar Mini Airfryer een eenvoudige bediening, wat ons direct in staat stelt om met de timer en temperatuurknop aan de slag te gaan.

Echter, tijdens het gebruik bemerkten we ook een paar kleine ongemakken. De zwarte pijltjes op de bedieningsknoppen zijn wat lastig te zien, waarbij in bepaalde lichtomstandigheden een stukje tape of sticker als markering goed van pas kan komen. De eerste paar keer was het sluiten van de lade wat onhandig, maar dit werd al snel routine. Tot slot merkten we bij het opstarten soms een branderige geur, hoewel deze geen invloed had op de smaak van het eten en met de tijd verminderde.

Russell Hobbs Satisfry

Als je op zoek bent naar een veelzijdige airfryer die gebruiksvriendelijk is en uitstekende resultaten levert, dan is de Russell Hobbs Satisfry zeker een goede keuze.

Voordelen

 • Gebruiksgemak dankzij het touchscreen met vooraf ingestelde programma’s
 • Gemakkelijk schoon te maken onderdelen, vaatwasserbestendig
 • Veelzijdig in gebruik met opties zoals grillen, bakken en dehydrateren

Nadelen

 • Herinneringspieptoon kan als hinderlijk ervaren worden
 • Niet de goedkoopste optie op de markt
 • Kan voor grote gezinnen aan de kleine kant zijn

Bij ons laatste gebruik van de Russell Hobbs Satisfry waren we onder de indruk van de eenvoud waarmee we konden schakelen tussen de diverse kookfuncties. Met de 7-in-1 functies hebben we niet alleen knapperige frites gemaakt, maar ook kip gebraden en zelfs groenten gedehydrateerd. Het touchpaneel reageerde goed en de programma’s waren intuïtief.

Het schoonmaken van de Satisfry was een fluitje van een cent. Na het avondeten hebben we de frituurmand met antiaanbaklaag zo in de vaatwasser gezet, wat ons de moeite van het handmatig boenen bespaarde. Het vaatwasserbestendige aspect is zeker een tijdsbesparende functie die we waarderen.

Een klein minpuntje vonden we de herinneringspiep; tijdens het koken gaat de airfryer piepen om je te herinneren het voedsel om te draaien. Handig, dat wel, maar als je een rustige kookomgeving prefereert, kan dit als storend worden ervaren. Desondanks, gezien de indrukwekkende resultaten en het gebruiksgemak, vinden we de Satisfry een uitstekende keuze voor de meeste huishoudens.

Princess Digitale Airfryer

Wij vinden dat deze airfryer een uitstekende keuze is voor wie gezond wil frituren zonder in te boeten aan smaak of gemak.

Pros

 • Ruime capaciteit, perfect voor grote maaltijden
 • Stijlvol design met gebruiksvriendelijk bedieningspaneel
 • Inclusief divider, waardoor meerdere gerechten tegelijkertijd bereid kunnen worden

Cons

 • Het schoonmaken kan soms een uitdaging zijn
 • Het metalen handvat kan de binnenkant van de bak beschadigen
 • Relatief groot, neemt meer ruimte in beslag op het aanrecht

Na veelvuldig gebruik van de Princess Digitale Airfryer, zijn we enthousiast over de royale inhoud van 6,5 liter die het mogelijk maakt om in één keer een compleet diner te bereiden. Deze capaciteit staat garant voor gebruiksgemak, vooral bij het koken voor grotere gezelschappen of voor het voorbereiden van maaltijden voor de hele week.

Het apparaat oogt modern en de bediening is zo intuïtief dat we zonder problemen meteen aan de slag konden. De verschillende programma’s maken het gemakkelijk om zonder olie een krokant resultaat te krijgen, iets wat de gezondheid ten goede komt. Bovendien is de divider die meegeleverd wordt een handig extraatje om verschillende ingrediënten tegelijk te kunnen bereiden.

Natuurlijk is geen enkel keukenapparaat perfect en dat geldt ook voor deze airfryer. De schoonmaak vergt wat inspanning, al vinden we dit geen dealbreaker. Bovendien kan het metalen handvat van de mand de binnenkant bekrassen als je niet voorzichtig bent. Ook kan het formaat van de airfryer een nadeel zijn voor degenen die beperkte ruimte hebben op het aanrecht.

Samenvattend heeft de Princess Digitale Airfryer indruk op ons gemaakt en we stellen vast dat het een waardevolle toevoeging is aan de keuken, vooral voor degenen die van gemak houden zonder in te boeten aan de kwaliteit van de maaltijden.

Cosori Heteluchtfriteuse 5.5L XXL

Wij vinden dat deze Cosori Airfryer een uitstekende keuze is voor gezinnen dankzij zijn ruime capaciteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid in de keuken.

Voordelen

 • Groot vierkant mandontwerp biedt meer ruimte
 • Intuïtief touchscreen met voorgeprogrammeerde instellingen
 • Mand en kookruimte zijn vaatwasmachinebestendig

Nadelen

 • Voornamelijk Duitse documentatie en recepten
 • Kan als groot en log beschouwd worden op kleinere werkbladen
 • Minder bekende merk mogelijk minder vertrouwen

Deze Cosori Airfryer is een uitblinker, vooral wanneer wij gefrituurde lekkernijen willen zonder schuldgevoel. Nadat we hem hebben uitgeprobeerd, blijkt dat de heteluchtcirculatie zorgt voor gelijkmatig gekookte gerechten, van knapperige frietjes tot sappige kippenvleugels, en dat allemaal met weinig tot geen olie.

We hebben de voorgeprogrammeerde instellingen zeer handig gevonden; een simpele druk op het touchscreen volstaat voor de meeste standaardgerechten. Het handmatig aanpassen van tijd en temperatuur biedt ons bovendien de flexibiliteit die we nodig hebben voor experimentele kookavonturen.

Wat ons ook tevreden stelt is de reiniging van de airfryer. De antiaanbakmand is eenvoudig te verwijderen en te reinigen, wat ons veel tijd bespaart. Zelfs als we de airfryer dagelijks gebruiken, blijft het onderhoud minimaal en de vreugde van koken maximaal.

Koopgids

Capaciteit en Formaat

Afhangend van de grootte van uw huishouden, is de capaciteit van de airfryer van wezenlijk belang. Wij raden u aan om te overwegen hoeveel personen er in uw huis wonen en hoe vaak u van plan bent voor grotere groepen te koken. Grotere airfryers zijn perfect voor gezinnen, terwijl een compact model beter kan zijn voor iemand die alleen woont of met zijn tweeën.

Personen in Huishouden Aanbevolen Capaciteit
1-2 Kleiner
3-5 Medium
5+ Groter

Temperatuurcontrole en Kooktijden

Het kiezen van een airfryer met verstelbare temperatuurinstellingen is cruciaal voor het bereiken van optimale kookresultaten. Zorg ervoor dat het apparaat dat u overweegt een breed temperatuurbereik en een gebruiksvriendelijke timer heeft.

Functies en Accessoires

Sommige airfryers bieden voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende gerechten. Extra functies zoals roterende mandjes en het vermogen om andere functies uit te voeren dan enkel frituren, kunnen ook waardevol zijn.

Gebruiksgemak en Onderhoud

We letten op airfryers die gemakkelijk te bedienen zijn met duidelijke instructies en intuïtieve bedieningselementen. Bovendien moet het schoonmaakproces eenvoudig zijn – let op airfryers met vaatwasserbestendige onderdelen.

Prijs-Kwaliteitverhouding

U moet op zoek naar een airfryer die betrouwbaar en efficiënt is, maar ook past binnen uw budget. Hoewel de prijs een indicatie kan zijn van kwaliteit, betekent het niet altijd dat duurdere modellen de beste keuze zijn. Zoek naar een goede balans tussen de functies, kwaliteit en prijs.